Nieuwsarchief
De buurt bestuurd of gerichte politie inzet?
09 June 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Dinsdag heeft de raad een bezoek gebracht aan de deelgemeente Delfshaven. In deze deelgemeente wordt het project "de buurt bestuurd" uitgevoerd. Drie jaar gelden werd dit project opgestart door de politie. Toen ik daar van hoorde heb ik geprobeerd via een motie hier in Hoogvliet ook zo iets te beginnen. Wij hebben toen de motie "gerichte politie inzet" gemaakt. 

Wat wil dit nu allemaal zeggen? Wel, eigenlijk is het best eenvoudig. Er is momenteel niet erg veel vertrouwen in de politie in Hoogvliet. Hoe ga je dat terugwinnen? De politie stelt tijd beschikbaar voor een bepaalde buurt en een aantal mensen uit die buurt mogen dan zelf zeggen wat zij met die tijd, die beschikbaar is gesteld gaan doen.  Als men vind dat er te hard gereden wordt dat gaat de politie in overleg met deze mensen snelheid meten in die straat.

Dit gebeurd dan ook echt en het mogen geen loze beloften zijn .   Dit is maar een voorbeeld natuurlijk, want er kan over alle problemen gepraat worden. Feit is, wat de buurtbewoners vragen, dat wordt uitgevoerd door de politie. In Delfshaven is men al wat verder en is er ook iemand in de deelgemeente die zijn best doet om in overleg met de politie bijvoorbeeld de Roteb in te schakelen op plekken waar er echt een probleem is.

Maar goed, ik had liever gezien dat wij er drie jaar geleden al mee gestart waren, maar toen was de tijd er kennelijk nog niet rijp voor en veel raadsleden en politie mensen begrepen maar niet dat het echt zou kunnen werken.  Best raar eigenlijk dat men zo wantrouwend is naar iets wat nu juist de inwoners van Hoogvliet ten goede komt. Ik zei toen al, laten wij het dan in ieder geval een jaar proberen en kijken hoe het loopt.

Ik heb goede hoop, dat er deze keer dan meer vertrouwen is. Het hangt, zoals men daar vertelde, natuurlijk wel helemaal af van een goede buurtagent.

...Terug