Nieuwsarchief
raadsvergadering van 10 juni
11 June 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag avond tijdens de raadsvergadering werd de uiteindelijk portefeuilleverdeling bekendgemaakt van het DB. Edwin Smid heeft in zijn portefeuille: Veiligheid, lokaal bestuur,dienstverlening, financiŽn, milieu en werkgelegenheid. Yvonne Bekker heeft in haar portefeuille buitenruimte, Verkeer, Ruimtelijke Ordening, en kunst en cultuur en Ingeborg Hoogveld heeft in haar portefeuille welzijn, zorg, onderwijs, Sport en recreatie en integratie.

Bij de installatie van dit nieuwe DB werd al medegedeeld dat men even nodig zou hebben om de portefeuilles te verdelen.  Een aantal raadsleden nam het dit DB kwalijk dat men niet eerder op de hoogte was gesteld van de herverdeling. Het was nu even verwarrend wie antwoord gaf op de vragen die gesteld werden. Nu was de hele vergadering enigszins verwarrend. Fracties moeten nog groeien in hun rol en ik heb daar best vertrouwen in. Ook ik, moet nog wennen aan een heel andere rol als een paar weken geleden.

Aan het begin van de vergadering werd er door Nieuw Hoogvliet een aantal vragen gesteld en kregen wij te horen, dat het Krajicek Playground opengebroken is geweest in verband met onderhouden. Tevens werd er naar aanleiding van een vraag van ons verteld, dat de huismeester van de Kulk, in de gaten houd dat de looproute van de Kulk naar de Binnenban begaanbaar blijft. Tevens hebben wij aangegeven dat er veel wateroverlast is op een Schoolplein in Boomgaardshoek. Het blijkt dat een school zelf verantwoordelijk is voor een schoolplein. Weer wat geleerd natuurlijk, maar, er is vast wel ergens een tussenweg te vinden waardoor de kosten voor een school niet al te hoog worden.

Verder kon men nog geen antwoord geven op de vragen van Nieuw Hoogvliet in verband met jongeren huisvesting in de Wijnruit straat. De IBP was nogal verbolgen over het feit dat zij geen uitnodiging hadden gekregen in verband met deze bijeenkomst. Dat is heel goed mogelijk IBP, want ik kreeg het te horen via een uitgenodigde bewoner. Hij was dus eigenlijk helemaal niet bedoeld voor raadsleden, maar het is natuurlijk altijd leuk om ook eens ergens het eerst van op de hoogte te zijn. Dat neemt niet weg dat deze mensen zeer verontrust zijn en dat daar echt iets mee gedaan moet worden. 

Nu, u bent weer een klein beetje op de hoogte. Ik zit dit vroeg in de ochtend te schrijven omdat ik nog naar mijn werk moet. Ik ga u na het weekend verder op de hoogte brengen van afgelopen vergadering.  Vanaf volgende week dinsdag ben ik een weekje ik ItaliŽ op vakantie.

...Terug