Nieuwsarchief
de luchtkastelen van de IBP (update)
24 June 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik dacht eigenlijk dat de IBP fraktie onze website goed las. Dit blijkt niet altijd zo te zijn. Mogelijk is ook dat de IBP niet goed luisterd naar anderen. Mogelijkheid twee is dat het stukje op de site van de IBP niet geschreven is door iemand van de fraktie maar door iemand die het niet helemaal goed gehoord of begrepen heeft. Nieuw Hoogvliet heeft dus niet tegen de motie van het CDA gestemd. Hier onder staat waarom en waar wij het niet mee eens waren. 

Afgelopen raadsvergadering heeft het CDA een motie ingediend te ondersteuning van  het stuk "maak plaats" voor de campus Hoogvliet dat door de IBP op de agenda was gezet.

Een motie waarin het hele plan van jongeren participatie werd ondersteund wat betreft de Campus. . Ook Nieuw Hoogvliet heeft ingestemd met dit plan hoewel wij in eerste instantie onze bedenkingen hadden. Nu is het zo dat die bedenkingen er nog steeds zijn. Het probleem is dat wij ook voor jongeren participatie zijn dus hebben wij ingestemd. Maar....wat is er nu aan de hand.

Zoals bekend is dit hele plan uitgevoerd in de tijd dat de IBP in het DB zat. En nu komt vraag twee.  Waar is de inspraak en waar zijn de ideeŽn van de omwonenden ? Zoals gebruikelijk, weer nergens aanwezig in het plan dus.

Laten wij welzijn, de jongeren moeten zeker inspraak hebben over hoe de campus er uit gaat zien. Maar, moeten wij ook niet eerlijk zijn? Moeten wij ook niet zeggen, jongens, een Mac Donald, Burger King of iets dergelijks, dat gaat er niet komen, want wij vinden dat overgewicht teruggedrongen moet worden.  Een podium, buiten, waar muziek gedraaid gaat worden, dat gaat er niet komen want dat gaat veel te veel overlast geven? Welnee, wij gaan als raad van alles beloven aan jongeren en als het zover is, ach, dan zien wij wel weer verder, want dan zijn die jongeren al lang weer ouder  en gaan niet meer naar school dan zijn zij die beloften al lang vergeten. De IBP heeft wel laten zien dat zij de partij zijn voor de jongeren. Laat mij niet lachen zeg, die ene persoon die op de publieke tribune zat te klappen voor de IBP is al zeer lang van school af en al alang geen jongere meer. Zo, dat wilde ik even kwijt.

Beste jongeren. Al de beloften in dit rapport zijn voor het grootste deel luchtkastelen en jullie mogen blij zijn als er een bankje staat waar jullie op mogen zitten als de Campus klaar is.

Gelukkig ging de motie niet zover en heb ik dus achteraf geen spijt dat ik ingestemd heb.

...Terug