Nieuwsarchief
Veilig Hoogvliet
14 June 2010 - Ingezonden stuk [jan koopmans]

Zo eindelijk vakantie. Eigenlijk had ik nu nog mee gemoeten voor een bezoek aan de Deelgemeente Feyenoord met de andere raadsleden. Zo voor de vakantie leek mij dat niet handig om dat even te doen terwijl ik morgen al vertrek.

Vanmiddag kwam iemand naar mij toe die mij een SMS liet zien over een moord aan de Marthalaan. Toch wel gek dat iedereen die daar in de buurt is geweest een SMS heeft gekregen. Dat geeft je nu niet bepaald een veilig gevoel. Het idee dat je in de buurt van een moord bent geweest en dat je dat totaal niet gemerkt hebt, is best vreemd. De politie Rotterdam-Rijnmond stuurt 4700 sms'jes naar de mensen die in de avond van 13 maart of in de nacht van zondag 14 maart in de buurt waren of in de buurt wonen van de Marthalaan in Rotterdam Hoogvliet.  

In die periode vond er een overval plaats met dodelijke afloop. De politie werkt met negentien rechercheurs aan de zaak, en hoopt met de sms-bom nieuwe informatie te krijgen. De mensen wordt via de sms gevraagd of ze omstreeks de genoemde datum mensen rond de flat hebben zien lopen, auto's in de buurt hebben zien rond rijden of andere verdachte omstandigheden hebben waargenomen. Het rechercheteam zegt ook geÔnteresseerd te zijn in geruchten of verhalen die rond gaan in de wijk. Je vraagt je toch al tijd weer af waar al dat personeel vandaan komt als men helemaal niets met uw aangifte doet. Als  "onveilig" ,vooral een gevoel is, dan krijg je dat gevoel hier wel van.

Waar je ook geen veilig gevoel van krijgt, is van een aantal figuren die zich bij de metrostations op houden. De laatste tijd liep er weer een jongen rond met lang rasta haar die al een paar dagen liep te schreeuwen en te ruziŽn. Ik zag dat hij vorige week ineens opgepakt werd door de politie. Er zit heel erg veel verschil in de groepen jongeren die daar rondlopen.  Er zijn er waar je nooit last van hebt. Er zijn groepen die de roltrap blokkeren en  dan die roltrap in de avond uren gebruiken als tribune, wat ook erg vervelend is en waar een heel vervelende sfeer van uit gaat. Er zijn ook groepen, waar ik duidelijk gestolen spullen verhandeld zie worden. Deze keer ben ik maar weer eens gaan kijken waar de tas was weggegooid, waar eerder een laptop werd uit gehaald. De tas had ik weer terug, de laptop werd mee genomen door een paar jongens op van die minibikes, u weet wel van die kleine motoren die eigenlijk verboden zijn.

Gelukkig is het niet allemaal ellende en ondertussen is het best wel mooi weer geworden. Morgen zit ik in een land waar het maar liefst vijfendertig graden is en dit gebied  heeft de naam een van de meest criminelen gebieden van ItaliŽ te zijn.  Ik ben benieuwd en misschien is het hier dan wel helemaal zo slecht niet. 

Het zou dus zomaar kunnen, dat er iets minder berichten op de website komen, maar eind volgende week komt dit weer goed.

...Terug