Nieuwsarchief
feest in hoogvliet (update)
04 July 2010 - Ingezonden stuk [jan koopmans]Ook naar het feest geweest bij de Binnenban? Een gemeente die op alles moet gaan bezuinigen heeft nog al wat uit gegeven om goed voor de dag te komen. Met die gemeente bedoel ik dan natuurlijk Rotterdam en niet de Deelgemeente, want die heeft al helemaal geen geld meer. Eerlijk is eerlijk het is een heel feest en het zag er goed uit. Maar alle sportclubs in Hoogvliet hebben van de week een brief gekregen dat het er financieel niet goed uit ziet voor de toekomst. Misschien moeten we allemaal gaan fietsen en van alle sportvelden wielerbanen maken? Ik denk niet dat dit helpt. Als je dan denkt dat je alles gehad hebt,dan helpt de IBP samen met het CDA tot slot nog even de schooltuinen om zeep. Ja natuurlijk is dat schooltuinieren alleen voor groep zes als ik het goed gehoord heb, maar die hebben/hadden daar dan ook heel veel plezier in. 

Ook leuk om te zien, waren al die automobilisten die niet goed op gelet hadden de laatste tijd en toch nog probeerden Hoogvliet uit te komen. Ik ben een auto wel zes keer tegen gekomen,  hij had zo te zien alle uitvalswegen wel gehad. Het was overigens niet overal feest en er waren ook kleine drama's. Om maar een voorbeeld te noemen. Er moest een camping komen voor veertienhonderd campers in de Bernisse. Die camping kwam er ook, de campers niet. De organisatie zou zijn kosten er uit hebben bij ongeveer driehonderd campers. Het werden er veertig. Daar is iemand behoorlijk failliet aan gegegaan. Feesten die georganiseerd werden, bijvoorbeeld in Spijkenisse, werden afgelast wegens gebrek aan belangstelling.

Eerllijk gezegt hoop ik, dat wij het nu wel gehad hebben. Ik hoorde dat in alle andere gemeente bouwprojekten stil zijn komen te liggen. Wat dit betreft heb ik al vier jaar lang kritiek gehad op al die bouwplannen van ons voormalig DB. Het leek soms wel of het niet op kon. Laten wij er dan ook nog een theater bij bouwen. Volgens mij was ik de enige die dit somber in zag en ik wil u dan ook niet het stuk ontjhouden wat ik toen (drie jaar geleden) heb geschreven op de voormalig IBP website. Ik denk zo maar, en eigenlijke weet ik het wel zeker, dat er een aantal mensen een veel te grote broek aan hebben getrokken toen. Ik wil mij niet op de borst slaan, want daar is dit veel te treurig voor, maar helaas had ik dit financiele probleem wel voorzien.

----------------------------------------

Kunst en Cultuur 2011 Hoogvliet

Toen ik vorige week voor het raam naar buiten stond te kijken, zag ik een grote vrachtauto aan komen rijden. Ik zag dat er een paar mannen uit sprongen. Vervolgens liepen deze mannen naar het speeltuintje en met een grote kraan werd het speeltuintje dat daar was neergezet voor de kinderen, weggehaald. In de loop van de week daarna zag ik nog een paar keer die vrachtauto. Elke keer om de zelfde tijd kwam hij aanrijden en kwamen er wat mannen uit in werkkleding. In de daarop volgende week zag ik dat er asfalt op het grasveldje werd gelegd en dat alle bomen werden om gezaagd. Toen ik aan een van die mannen ging vragen waarom ze dat nou aan het doen waren, vertelden zij mij, dat er geen geld meer was voor onderhoud. Onderhoud, zei ik, hoe zo dat dan?  Nou, er is vorig jaar een cultuurhuis gebouwd in Hoogvliet en er is eigenlijk geen geld meer voor de exploitatie. Wij halen nu de speeltuinen weg en al het groen zodat er geen geld meer uitgegeven hoeft te worden aan het onderhoud. Zo kan men in ieder geval wel naar cultuur en kunst en we hebben meteen genoeg parkeerplaatsen, voor al die mensen die vanuit heel Nederland naar Hoogvliet komen om naar het theater te gaan.  Ik was erg blij met die uitleg. Ook ik had kaartjes voor die avond en ik kon in een rechte lijn nu door rijden naar het Theater om dat alles in Hoogvliet was geasfalteerd.

jan koopmans

 

 

...Terug