Nieuwsarchief
brug voor Hoogvliet
18 July 2010 - In de media [www.bndestem.nl]

Dintelmondse brug naar Rotterdam

door Frank Vester. zaterdag 17 juli 2010 | 08:40 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 17 juli 2010 | 08:41

HEIJNINGEN - Om de files voor te zijn, en geen files te veroorzaken, vertrok vrijdagochtend in alle vroegte een bijzonder transport vanaf industrieterrein Dintelmond.

Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen en complete bruggen. Het bedrijf heeft geen directe relatie met DK Bijl Polyester, ook op Dintelmond, waar vorige week een grote brand woedde. Begin dit jaar leverde Bijl Profielen composiet brugdekplanken voor de renovatie van 28 bruggen in Oud-Beijerland. Vrijdag stond de eerste van in totaal tien complete bruggen voor de gemeente Rotterdam klaar voor transport. \"Als je alle onderdelen zoals planken, liggers en railings zelf maakt dan is dit de logische vervolgstap\", legt directeur-eigenaar Peet Bijl uit. De vijftien meter lange brug is weliswaar volumineus maar weegt minder dan 5000 kilo. \"Dat is het grote voordeel van glasvezelversterkt polyester, het is sterk en relatief licht en daarmee goed handelbaar\", zegt Eelco van Diesen van ingenieursbureau gemeentewerken Rotterdam. \"Voor een stad als Rotterdam, waar de grond aan zetting onderhevig is, betekent het dat er nu niet geheid hoeft te worden. Als de grond inklinkt, zakt de brug gelijkmatig mee. In een later stadium kun je alles weer eenvoudig ophogen.\"

De eerste brug komt in de deelgemeente Hoogvliet te liggen. Voor de overige negen, variŽrend van zes tot twintig meter in verschillende uitvoeringen, moet de fabrikant wellicht een helikopter inschakelen voor het takelwerk.

zie voor foto en hele artikel:http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/6994296/Dintelmondse-brug-naar-Rotterdam.ece

 

 

...Terug