Nieuwsarchief
Politiek en jongeren in Spijkenisse
19 July 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De PvdA in Spijkenisse heeft naar aanleiding van gastlessen aan het ROC Zadkine rond de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de ambitie om leerlingen op scholen meer te betrekken bij de plaatselijke politiek zo lees ik op internet De ervaringen, opgedaan tijdens de gastlessen, waren zeer positief volgens de PVDA. De leerlingen konden de aanwezigheid van de verschillende politici kennelijk goed waarderen en konden op die manier kennis maken met de plaatselijke politiek. Juist in Spijkenisse, als potentiŽle krimpgemeente, moeten jongeren hoog op de agenda staan om ze te kunnen behouden voor je stad. Daar liggen voor Spijkenisse nog een hoop kansen, lees ik verder.

De PvdA zou de leerlingen via de scholen willen benaderen om een gezamenlijk plan op te stellen, waarbinnen gastlessen en/of debatten kunnen worden georganiseerd met en tussen de leerlingen. Ik vind het een mooi initiatief. Als je het niet probeert dan weet je nooit zeker of het werkt of niet. Jongeren willen graag betrokken worden bij hun omgeving en dat lijken ze tegenwoordig beter te kunnen dan toen ik zelf nog jong was, maar dat is wel heel lang geleden dus. Een tijdje geleden mocht ik aanschuiven bij de "straat dialogen" en merkte toen dat er een grote groep jongeren is, die niet bang is om de discussie aan te gaan met de mensen "die het voor het zeggen hebben".

Morgen ben ik zo maar een dagje vrij en dan ga ik maar weer eens bij de jongeren kijken die nog op de basis school zitten. De volgende speeltuin op de Zalmplaat aan de Hoekwant 30, is nu aan de beurt voor Plexat en als het weer zo blijft, zal het ook daar weer druk worden. Verder is er aan het politieke front niet veel te beleven, maar zodra dit weer begint zal ik dit natuurlijk meteen laten weten.

 

 

 

...Terug