Nieuwsarchief
Plexat, vrijdag 16 juli
21 July 2010 - Ingezonden stuk [Anneke Boer]

Zoals ik al eerder schreef hebben wij regelmatig kleinkinderen te logeren of een dag om op te passen. Zo ook vrijdag 16 juli. Op de vraag aan mijn kleinzoon wat hij wilde gaan doen was het antwoord: naar de speeltuin! Dit hebben we dan ook gedaan. Zijn jongere zus in de buggy gezet  en op naar de Meeuwenplaat, want daar werd die week Plexat georganiseerd.

Hier heb ik inmiddels veel over gehoord, maar nog geen kennis mee gemaakt. Ik was dan net als mijn kleinzoon nieuwsgierig naar wat er komen ging. Bij het hek werden we op een vriendelijke manier welkom geheten. De kinderen kregen een bandje om en op mijn vraag waar dit bandje nu voor was werd mij alles uitgelegd. Kinderen met een bandje konden gratis drinken halen en ook een pannenkoek. Dit was een grote verrassing. Maar eerst moest er ontdekt en gespeeld worden. Opvallend was de goede sfeer. Het leek wel of er nooit ruzie was. De vele vrijwilligers/medewerkers zullen daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.

De kinderen hadden het prima naar hun zin. Dit ondanks het feit dat ze eigenlijk nog te jong waren (3 en 1). Ook voor hen was er genoeg te doen. Klimmen, schommelen, glijden, zand, knutselen en natuurlijk het circus Rotjeknor. Het optreden van de jonge acrobaten en jongleurs maakte veel indruk. Zij werden ook goed aangemoedigd door een enthousiast publiek. We hebben gezien dat de sleutel overgedragen is aan Speeltuin Zalmplaat. Dit lokte de reactie uit bij mijn kleinzoon van "oma, gaan we daar volgende week ook naar toe?" Wel een mooier compliment kan je van een kind niet krijgen lijkt mij zo.

De pannenkoek smaakte, evenals het drinken en ook het weer was prima. Als klap op de vuurpijl stond bij het verlaten van de tuin onze eigen Annie Ras aan de poort. Ieder kind wat vertrok kreeg nog een banaan mee. Deze is door mijn kleindochter in dank aangenomen en binnen een paar tellen was deze op. Ja, van buiten spelen krijg je trek. Complimenten van mijn kant voor al die mensen (kinderen, ouders, opa's, oma's, tantes, ooms, juffen, meesters en natuurlijk de medewerkers) die ik bij de speeltuin heb mogen ontmoeten. Jullie allen hebben voor een prima dag gezorgd. Hoogvliet is dan toch zo gek nog niet.

...Terug