Nieuwsarchief
De markten in Rotterdam
27 July 2010 - In de media [jan koopmans]

Geen nieuws, goed nieuws zullen wij maar zeggen. Dit is de tijd van berichten in de krant die normaal de krant niet zouden halen, maar nu door gebrek aan beter wel afgedrukt worden. Helaas zijn incidenten in het buitenland wel aanwezig en dat is niet meer dan terecht. Ik heb er een paar dagen geleden ook al wat over geschreven en wij kunnen er ons niet genoeg tegen aan bemoeien zal ik maar zeggen, want ook hier hebben veel te vaak de bestuurders van de gemeente het laatste woord, terwijl dit, wat veiligheid betreft, de politie had moeten zijn.  Ook nu lees ik weer dat de politie in Duitsland nog al wat kritiek had op de organisatie van de "Love parade". Kennelijk had de burgemeester daar een andere mening over en vond dat het feest gewoon door kon gaan. Ook hier gebeurt dit regelmatig. De politie geeft het advies: "niet doen" en de gemeente zegt: "wel doen".  Waarom brengt de politie nog advies uit zou je zeggen?.

Momenteel zit de politie met een heel ander probleem bij grote feesten. Ze hebben niet genoeg personeel meer om alles te behappen. Vooral Rotterdam slokt heel erg veel personeel op met steeds grotere organisaties zoals de tour de France, de Giro, het Carnaval, de marathon en ik ben er vast nog heel veel vergeten. Al dat personeel wordt uit de hele regio vandaan gehaald. Dat betekent wel dat dit ergens anders gekort moet worden. Dus, erg leuk zo groot feest, maar dat betekent bijvoorbeeld wel dat het politiebureau daardoor het hele jaar door eerder dicht moet. Zegt u het maar, waar gaan wij voor kiezen, het feest in Rotterdam, of uw veiligheid. Ik ben een beetje saai misschien, maar ik heb liever een veilige buurt om te wonen dan vijf seconden wielrennen over de groene Kruisweg. 

Ik het Algemeen Dagblad lees ik dat er minder bezoekers zijn voor de markten in Rotterdam. Eerlijk gezegd snap ik het wel. Ten eerste kan je rondom de markt in Hoogvliet bijvoorbeeld bijna nergens meer terecht om je auto te parkeren. Ja, ik ga inderdaad met de fiets nu. Maar veel mensen willen graag de boodschappen op de markt halen en die boodschappen worden toch vaak met de auto naar huis gebracht. Verder moet mij ook van het hart dat ik eigenlijk niet zit te wachten om nog meer kraampjes met kleding. Dit maakt wat mij betreft de markt niet aantrekkelijker. Verder kan ik vaak groente net zo duur kopen in de supermarkt en kan ik daar de groente zelf pakken om te kijken hoe de kwaliteit is, terwijl ik op de markt een tijdje geleden een grote mond kreeg omdat ik een appel bekeek, waarvan ik vond dat die er niet helemaal lekker uit zag. Gaan wij die markt dan steun verlenen, of moet die markt zich een spiegel voor houden en kijken wat er verbeterd kan worden om meer mensen te trekken. Ik vind persoonlijk het laatste.  Verder gaat Rotterdam een Markthal bouwen. Goed gedaan Rotterdam. Ik was vorig najaar in Parijs en daar hebben ze er in ieder geval weer een mooi overdekt winkelcentrum van gemaakt en dan kan in Rotterdam ook altijd nog natuurlijk.

 

 

...Terug