Nieuwsarchief
water
29 July 2010 - Ingezonden stuk [jan koopmans]

Van een ding word ik wel blij dit jaar. Eindelijk verdwijnt het "zeilmeisje" van de voorpagina.  Tenminste, ik hoop voor mij zelf en voor haar, dat alles helemaal goed gaat, dat ze zo snel mogelijk verdwijnt, niet meer op de voorpagina verschijnt, ook haar moeder niet, haar vader niet en wat voor familielid verder nog in de krant kan komen. Ik hoop ook dat alles zo verschrikkelijk goed gaat verder, dat er geen enkele aanleiding meer is om ook nog maar een keer in de krant te komen. Verder hoop ik dat als ze weer terug is, dat ze dan nog een keer in de krant komt, om te vertellen dat het goed is gegaan en dat het daarna dan ook echt voorbij is. Alsjeblieft zeg, ik ken heel wat sporters van haar leeftijd, die heel hard werken om de top te kunnen bereiken, daar al heel lang mee bezig zijn en nooit in de krant staan. Was dat nu allemaal nodig vraag je jezelf wel af, wie zorgde er steeds weer voor dat ze steeds weer in de krant kwam? Wie zorgde er steeds weer voor dat als zij niet zelf in de krant stond, dat er dan wel weer een ander familielid iets wist te vertellen? Ik weet het niet en ik wil het eigenlijk ook helemaal niet weten.

Nu wij het toch over water hebben, vond Nieuw Hoogvliet het nodig om vragen te stellen over de kwaliteit van het water waar de kinderen in spelen bij de natuurspeeltuin. Overal woekert de blauwalg en ik zie toch in het foldertje dat ooit eens gemaakt is, dat er toch echt kinderen zwemmen in de plasjes bij die natuurspeeltuin. Is dat wel handig, vraag ik mij af, want het is toch echt geen zwemwater en als de deelgemeente vind dat er in gezwommen kan worden, dan moet men ook verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van dat water..

Als laatste ga ik zelf volgende week met een boot over een wat grotere plas naar Schotland. Ik heb er echt zin in en zoals gebruikelijk, als ik in het buitenland ben, ga ik ook daar kijken of er dingen zijn die wij hier in Hoogvliet zouden kunnen toepassen. Ik vind altijd wel leuk om te zien hoe ze het ergens anders doen.  Misschien kom ik onderweg nog een bootje tegen op de Noordzee met een meisje aan het stuurwiel. Ik ben wel sportief en ik zal nog even zwaaien en haar een goede reis toewensen. Ik denk zo, dat ik in Schotland toch wel even "zeilmeisje vrij"de krant kan lezen.

 

 

...Terug