Nieuwsarchief
aangifte bij de politie
02 August 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De proef om virtueel aangifte te doen bij de politie, is geslaagd. Dat zegt de politie Rotterdam Rijnmond, waar de proef is gehouden. Tien van de 26 politiekorpsen willen ook graag met deze nieuwe methode gaan werken, omdat het vooral kostenbesparend is.

De methode is eenvoudig. Wie aangifte doet, doet dat tegenover een politievrouw of -man op een scherm. De persoon zit dus elders en kan zo veel effectiever worden ingezet, omdat niet ieder bureau politiemensen moet hebben voor aangiftes. Iedere aangifte zou een kostenbesparing van 30 euro opleveren. Erg goed denk ik en een goed alternatief voor het sluiten van de politie bureau's buiten kantoor tijden. Hoewel dat al vreemd is, want dan komen de mensen van hun werk en hebben tijd om aangifte te doen, maar ja.

Iemand van de politie riep juichend dat hij hoopte dat het aantal aangiftes steeg. Ja, meneer van de politie, maar is er dan niet iets verschrikkelijk mis als het aantal aangiftes stijgt? En wat gaat u doen met al die aangiftes? De burger verwacht in de meeste gevallen nog steeds dat u onderzoek doet naar die aangiftes, maar dat doet u helemaal niet. Wordt het daarom niet tijd dat u dit bekend gaat maken? Laat de burger weten wanneer u iets met die aangifte gaat doen en wanneer niet.  Het kost een burger toch altijd weer tijd om aangifte te doen en vervolgens doe de politie daar helemaal niets mee. En dat was niet wat u beloofde in uw foldertje. Daar stond: "elke aangifte wordt door de politie onderzocht".  Wees duidelijk en vertel de burger geen dingen die niet waar zijn. Als u al het personeel gebruikt dat buiten bekeuringen staan te schrijven om onderzoek te doen naar die aangiftes, dan wordt inderdaad elke aangifte onderzocht, maar nu helemaal niet

...Terug