Nieuwsarchief
Beslag op spullen belagers stadswachten Rotterdam
17 August 2010 - In de media [gelezen in Trouw]

De gemeente Rotterdam heeft de afgelopen weken voor het eerst beslag laten leggen op spullen van mensen die stadswachten hebben mishandeld. De gemeente kondigde dit lik-op-stuk-beleid vorig jaar al aan. Onder meer op een paar televisies, een auto en een stereoset van verdachten van twee mishandelingen is nu beslag gelegd, meldt de gemeente maandag.

Eind juli werden twee stadswachten tijdens hun surveillance en controle op huisvuil in de wijk Delfshaven gevolgd, klemgereden, bedreigd en beledigd door twee mannen in een auto. Toen de stadswachten ze wilden aanhouden volgde een flinke vechtpartij, waarbij een stadswacht gewond raakte aan zijn hand. Zijn collega liep een paar gekneusde ribben op. De politie heeft de verdachten meegenomen naar een politiebureau. Beide stadswachten zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld.

Bij het tweede incident werd het elektronische bonnenboekje van een stadswacht meegenomen uit een winkel. De mannen die dit hadden gedaan, weigerden het vervolgens terug te geven. Na een woordenwisseling ontstond een flinke vechtpartij. De politie heeft de mannen uiteindelijk overgebracht naar een politiebureau. Van een stadswacht moest het jukbeen in een ziekenhuis worden rechtgezet. De andere stadswacht werd behandeld aan bijtwonden in zijn dijbeen.

Het gemeentelijke Stadstoezicht doet van elk verbaal en fysiek incident aangifte, maar daar wil de afdeling het niet bij laten. Als verdachten zijn veroordeeld, wil de afdeling ook de geleden schade op de daders verhalen. Door beslag te leggen op spullen van verdachten, moet worden voorkomen dat de gemeente achter het net vist doordat bijvoorbeeld de verdachte zijn spullen bij iemand anders onderbrengt.

Zie:http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3168472.ece/Beslag_op_spullen_belagers_stadswachten_Rotterdam.html

 

...Terug