Nieuwsarchief
Sluipverkeer houdt brug over het Spui tegen
19 August 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans en VPinfo]

De fractie van Trots op Nederland had aan het college van Spijkenisse gevraagd of er al eens onderzocht was of er een vaste oeververbinding over het Spui kon komen.

Dat kan best maar Spijkenisse wil geen extra sluipverkeer door haar gemeente, dus een vaste oeververbinding is ongewenst, aldus de gemeente Spijkenisse, die liever de A4 Zuid gerealiseerd ziet ook als dit veel langer gaat duren om te realiseren. Dit standpunt valt te herleiden uit de antwoorden van het college op de gestelde vragen.

Ik denk zo dat wij daar in Hoogvliet toch wel een beetje om moeten lachen Spijkenisse.  Misschien moeten wij in Hoogvliet dan maar eens tol gaan heffen, op het verkeer dat uit Spijkenisse komt. Dat zou leuk zijn. Dan kunnen wij daar een brug van betalen over het Spui Dan gaan wij hier in Hoogvliet de tol pas weer opheffen als het "Sluipverkeer" uit Hoogvliet, waar men zo bang voor is in Spijkenisse weer wordt toegelaten. We kunnen natuurlijk ook de verkeerslichten vanuit Spijkenisse veel langer op rood laten staan. Voorlopig is het  nog zo dat er nog verkeer door Hoogvliet heen moet omdat het veer over het Spui veel te druk is, waardoor automobilisten omrijden. Welke weg nemen ze dan? Natuurlijk de tolweg door Hoogvliet!

Bang voor sluipverkeer? Kom op zeg, waar komt nu toch steeds dat commentaar vandaan over de busbaan in Hoogvliet en al die rotondes.

 

Zie voor het artikel: http://www.vpinfo.nl/spijkenisse/1661-sluipverkeer-houdt-brug-over-het-spui-tegen

 

...Terug