Nieuwsarchief
terugbetalen
25 August 2010 - In de media [jan koopmans]

Huizinga betaalt privévlucht terug

Demissionair minister Tineke Huizinga (ChristenUnie) gaat de kosten voor het gebruik van een privévliegtuig voor haar terugreis van vakantie terugbetalen aan het ministerie.  Dat heeft zij woensdagmiddag bekendgemaakt.

De bewindsvrouw zei woensdag dat ze de beeldvorming buitengewoon betreurt. Ze wil ook niet dat die weerslag krijgt op het kabinet en haar eigen partij, de ChristenUnie.  Maar laten wij eerlijk zijn, waar hebben wij het over als er een glijbaan kapot is in Hoogvliet en deze niet meer vervangen kan worden omdat er geen geld is.  Mevrouw Huizinga betaald de kosten terug..  Ik weet niet goed wat ik daar mee moet. Gaat ze dat echt doen of wordt er via een andere weg iets geregeld? Het is nogal wat geld.

Een ding kan je op het lokale niveau van verzekerd zijn, zoveel geld is er in Hoogvliet nooit om iemand uit het buitenland terug te halen. En daar komt nog bij dat het ook nooit zo belangrijk kan zijn dat je er voor terug moet komen. De deelgemeente heeft steeds minder te zeggen en Rotterdam steeds meer. Als u nu dacht dat dit van de laatste tijd is. Nou dat is natuurlijk helemaal niet zo. Wij hadden net zo weinig te zeggen over de gevangenis,  en een aantal plekken waar mensen  werden opgevangen die niet zoveel geluk hebben gehad in het leven, zoals verslaafden. Ook daar had Hoogvliet weinig over te zeggen. De nieuwbouw cq herstructurering dan? Nou, zoals u zelf misschien wel eens gelezen heeft in het blad van woonbron,  is woonbron met de herstrukturering bezig.  En de Deelgemeente dan? De deelgemeente mag het uitleggen in zaaltjes met boze omwonenden ....

...Terug