Nieuwsarchief
Hangjongeren en sporten
29 August 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]


Ik heb de laatste jaren nogal eens kritiek gehad op het beleid dat gevoerd werd rondom de metrostations in Hoogvliet. En ik kan het weten want ik heb zicht op een van die metrostations. Verder had ik ooit eens de moed om in te grijpen toen er iemand werd beroofd bij het metrostation. Dat kostte mij drie kiezen, een behoorlijke hersenschudding en flink wat schaafwonden. Dit alles omdat een aantal jongeren vonden dat de dader die ik uiteindelijk te pakken had ook gewoon zijn hobby uit moest kunnen voeren. Had ik er spijt van? Nee, dat had ik niet en als de gelegenheid zich voordoet dan doe ik het gewoon weer.

Je kunt je wel voorstellen, dat het frustrerend is dat er na een aangifte van een dergelijk voorval niet iets extra's gedaan wordt, zeker als het een bewoner betreft die dichtbij zo'n station woont.

Dat gebeurde niet. Dat verklaard misschien ook waarom ik nogal eens fel reageer op mensen die vinden dat dit gewoon moet kunnen en dat iedereen het recht heeft om met zijn vrienden in een metrostation rond te hangen of de roltrap te gebruiken als een soort tribune, nadat die roltrap is stil gezet.

Er zijn natuurlijk ook rondhangers die gewoon op hun vrienden staan te wachten, of het metrostation gebruiken als verzamelplaats om ergens heen te gaan. Geen enkel probleem ook. Ik ben ook veelgebruiker van de metro en daar gaat geen enkele dreiging van deze groepen uit.  Toch is er een groep waar wel zo'n dreiging van uit gaat. Ik ben niet bang voor deze personen, maar ik kan mij goed voorstellen dat er mensen waren die een andere uitgang namen. Waarom schrijf ik dit? Voor het metrostation is een voetbalveldje. Op dit voetbalveld is het een hele tijd erg stil geweest terwijl er soms heel veel kinderen aan het voetballen waren. Ik zag de laatste tijd, dat er weer gevoetbald werd door kinderen uit de buurt en dat die figuren die daar rondhingen en die voor die vervelende sfeer zorgden verdwenen waren. 

Ik kan niet zien waar zij nu zijn maar ik heb zo'n vermoeden dat ze een ander metrostation hebben ingenomen en ik wens de omwonenden van dit metrostation veel sterkte toe. Wij hebben weer even lucht en het veiligheidsgevoel is weer even terug. Ik ben erg blij voor al die mensen die vooral in de avond uren gewoon weer uit durven stappen op dit metrostation.

Deze figuren zijn vast ook niet vanzelf gegaan, dus iedereen die hier aan meegewerkt heeft, hartelijk dank.

En nu iets heel positiefs. Zaterdag was ik bij Nikantes. Nikantes, de korfbalclub in Hoogvliet verzorgt een keer per jaar een open dag. Op de open dag wordt van alles georganiseerd, waaronder wedstrijden voor gehandicapten. Ik ga altijd met veel plezier even kijken hoe deze mensen ook lekker een dagje uit zijn en aan de wedstrijden mee doen. Voor alle jongeren was er iets te eten en te drinken en ik wordt altijd heel erg blij als ik daar weer even geweest ben. Zoveel vrijwilligers die voor een leuke dag zorgen, ja, die zijn er nog steeds en er zijn nog steeds clubs die geen moeite hebben om aan die vrijwilligers komen.  Misschien een kans voor de sportclubs om Nikantes heen om eens aan te sluiten bij deze succesvolle dag om ook het tennis, voetbal en handbal te promoten?.

Oh ja, ik kon nog mooi zien hoe mevrouw Hoogveld van ons dagelijks bestuur probeerde om een bal door die korf te krijgen, maar dat viel nog lang niet mee. Fijn om de belangstelling te zien vanuit ons dagelijks bestuur, want als ik mij niet vergis, zag ik de heer Smid ook nog rondwandelen.....

 

 

 

 

...Terug