Nieuwsarchief
openbaar vervoer
07 September 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Politiemensen van het wijkteam Hoogvliet-Pernis van district Zuid hebben vrijdagavond een grote OV-controle gehouden in samenwerking met de RET. De controle vond plaats op en rondom de metrostations Zalmplaat, Pernis, Tussenwater, Hoogvliet, Rhoon en Poortugaal.
Door zowel de RET als door de politie werd een groot aantal processen verbaal uitgeschreven. Door de RET 131 x voor zwart rijden, 11x voor roken op de stations en 1x voor het opentrappen van een tourniquet. Door de politie voor wildplassen, voor het weggooien van afval op de openbare weg, voor het nuttigen van alcohol, voor het niet tonen van een ID-bewijs en voor het zgn spoorlopen.  De bewoners rondom de Metrostations zijn blij met dit soort controles, want het asociale gedrag van sommigen mensen heeft ook invloed op het leefklimaat rondom de metrostation.  Maar zoals ik al eens eerder schreef, hoe kunnen er nu zoveel zwart rijders bekeuringen krijgen? Dat was toch niet meer mogelijk met die poortjes?

Volgens de RET was het aantal zwartrijders sterk verminderd. Wie zijn dan steeds die metro passagiers die met de liften omhoog gaan en die dus de poortjes niet langskomen. Het is soms erg druk bij die liften beste RET. Oftewel het systeem is zo lek als een mandje en ik geloof er helemaal niets van dat het aantal zwartrijders zo sterk verminderd is. Ik zie ze iedere dag weer als ik naar mijn werk ga...Het hele systeem van de dure poortjes en betalingssystemen heeft het openbaar vervoer alleen maar veel duurder gemaakt.

...Terug