Nieuwsarchief
Gehandicapten platform Hoogvliet
10 September 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag middag ben ik aanwezig geweest bij een bijeenkomst van het Gehandicapten Platform Hoogvliet.  Tot nu toe had ik wel kennis gemaakt met de voorzitter de heer van den Heuvel. Ik zag hem ook wel eens bij raadsvergaderingen, maar het is altijd weer afwachten waar zo'n uitnodiging op uit draait.  Ik kwam in een zaaltje in de Meeuwenhof terecht, waar een aantal raadsleden waren, de voorzitter van de deelgemeente en helemaal niet onbelangrijk vertegenwoordigingen van instanties zoals bijvoorbeeld. de Roteb en Stadstoezicht.

Heeft u er bijvoorbeeld ooit wel eens aan gedacht dat u de vuilcontainer niet precies voor een oprit plaatst, zodat mensen met een rolstoel niet de stoep op kunnen. Om maar eens een iets te noemen, want ik zie ook regelmatig mensen hun auto parkeren voor zo'n op of afrit.

De heer van den Heuvel had voor iedere aanwezige geregeld dat hij of zij kon ondervinden waar deze mensen dagelijks mee te maken krijgen. Zo mocht ik geblindoekt met een blindenstok een stuk over het trottoir lopen en een aantal zijstraten over steken, proberen in een rolstoel de stoep af en weer op te komen en een stuk met krukken te lopen.

Met krukken lopen ging mij redelijk af maar in de rostoel  liep ik vast als ik het trottoir af wilde. Dan zal ik maar helemaal niet beginnen over het stuk dat ik "blind" gelopen heb.  Ondertussen werd ik van informatie voorzien door mensen die de echte handicap hebben.

Goed om weer eens even op al die problemen gewezen te worden. Goed om weer eens te horen dat die roestvrijstalen hekken bij de parkeerplaats bij de Binnenban voor een blinde natuurlijk een ramp zijn.  En dat de invalidenparkeerplaatsen, waar voormalig raadslid Jan Scholte notabene bijna een jaar geleden al aandacht voor vroeg, nog steeds te klein zijn. "Ja meneer Scholte wij gaan er meteen naar kijken".  Goed ook dat er iemand bij zat van dit toenmalig DB.

 

...Terug