Nieuwsarchief
Vergadering van donderdag 24 september
24 September 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De vergadering van donderdag 24 september was de eerste vergadering die naar de mening van veel mensen op een redelijk normale manier is verlopen. Het agenda punt van de initiatiefgroep boomgaardshoek platen over een nieuwe manier van vergaderen was als eerste aan de beurt. Iedereen vind dat er wat mee gedaan moet worden maar de meeste raadsleden willen er niet nog meer vergaderingen bij. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan en dat is moeilijk te combineren met nog meer vergaderen. De fractie van Nieuw Hoogvliet en de VVD zouden graag zien dat er een betere vergaderdiscipline plaats gaat vinden waar iedereen zich dan ook aan houd. En wat is er nu zo nieuw aan? Het bestaat al lang, er wordt alleen niet veel gebruik van gemaakt.  Grappig was, dat nu juist de initiatiefgroep boomgaardshoek platen zich daar donderdagavond nu juist weer niets van aan trok. Ook de afspraak om de besluiten niet te nemen op de avond van het debat zelf werd even vergeten door de initiatiefgroep boomgaardshoek platen, die graag meteen het voorstel er op die zelfde avond doorheen wilde jagen. Dit soort praktijken waren er al te veel toen de initiatiefgroep boomgaardshoek platen zelf nog in het DB zat en daar is nu door alle raadsleden paal en perk aan gesteld. Zo kan er nog even rustig over een voorstel nagedacht worden tenminste. Verder was de scholieren rapportage aan de orde. De meeste mensen op de tribune snapten niet wat de bedoeling van dit debat was, want de rapportage was al een keer aan de orde geweest en er was niets nieuws. Iedereen was ook toen al tot de conclusie gekomen dat de rapportage mogelijk niet representatief was. Of dat zo is, is ook moeilijk aan te tonen. Een rapportage van de GGD van een jaar of vier geleden was niet veel beter. Verder werd het DB gevraagd om werk te maken van de problemen onder de jeugd. Tja? Wat zal ik daar van zeggen.  Volgens het vorige DB werd er al heel veel in gezet op jeugd, maar heeft u daar iets van gemerkt? Moet de deelgemeente daar nog wel geld steken in de problemen onder de jeugd, of moet Rotterdam dat doen?  Ik denk persoonlijk dat zich veel te veel organisaties met jeugd bezig houden waardoor die nu ook niet meer weten waar ze aan toe zijn...

Nieuw Hoogvliet heeft nog een aantal vragen gesteld.

Vraag 1;

Er verschijnen camera's langs de wegen in Hoogvliet. Zijn die bedoeld voor het verkeer, om file's in de gate te houden of voor de burgers om te kijken of er file's staan op de computer thuis.?  Antwoord: de camera's zijn opgehangen door de provincie om het verkeer in Hoogvliet in de gaten te houden in verband met de verbreding van de A15

Vraag 2;

Het bouwverkeer lijkt zich niet aan de route te houden bij het medisch centrum en daar worden nu de nieuwe wegen kapot gereden. Is dit bekend en wat gaat u daar mogelijk aan doen? Antwoord: Dit was niet bekend maar er wordt naar gekeken.

Vraag 3

Het fietspad over de Duyfuisweg is onverlischt en het is afwachten tot daar de eerste dode valt. Is deze situatie u bekend? Staat de overgang Groene Kruisweg nog op de planning? Antwoord is, dat het bekend is als een probleem en dat er met de provincie contact opgenomen wordt, waar het projekt van is. De Deelgemeente heeft geen geld voor extra verlichting.

Vraag 4  

Wat gaat u doen aan het oerwoud dat momenteel ontstaat rondom de rotondes waardoor die gevaarlijk onoverzichtelijk aan het worden zijn.  Antwoord: daar wordt al over gesproken want dit is inderdaad gevaarlijk.

 

 

 

 

 

...Terug