Nieuwsarchief
palingsound in hoogvliet
27 September 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Ik ben er niet geweest hoor, want ik hou helemaal niet van de muziek afkomstig uit het paling gebied, maar ik vraag mij toch af, hoe kan dit? Hoogvliet kan opgelucht ademhalen: het bezoek van Jan Keizer en Annie Schilder is zaterdagmiddag zonder problemen verlopen. De signeersessie ging gepaard met forse veiligheidsmaatregelen uit angst voor acties van boze fans? Waar kwamen die politie mensen dan vandaan? Ik dacht toch dat de afspraak zou zijn dat men in dit soort gevallen zelf voor beveiliging zou zorgen. En wat als het nu een echt uit de hand was gelopen politie leiding? Hebben wij niet van Hoek van Holland geleerd dat wij niet zomaar mensen in moeten zetten die nog in de opleiding zitten en dus nog bijna geen ervaring hebben op plekken met een hoog risico? Zo zie je, dat de eerste schrik van Hoek van Holland alweer aan het weg ebben is. Wat hadden die politie mensen uit kunnen richten die met de artiesten op de foto staan in de krant.....waarschijnlijk niets, of die foto is helemaal niet in Hoogvliet genomen, maar dan hoor ik het graag.

Verder waren de coniferen-inbrand-stekers aangehouden. Ik ben benieuwd of daar ook iets mee gebeurd is. Bij mijn buurman was de heg in brand gestoken en ook de daders gepakt. Die werden de dag daarna weg gestuurd omdat de recherche geen tijd had, zoals ze dat ook niet hadden voor de diefstal van een auto uit ons gezin, de beroving hier voor het metrostation, en nog veel meer andere incidenten.

Binnen de politie organisatie is nog steeds veel onzekerheid over bezuinigingen en hoeveel personeel dat gaat kosten. Als Hoogvliet hier ook de dupe van wordt dan houden wij hier niets meer over. Misschien nog een of twee wijkagenten. Zoveel? Ja, dat zou zomaar kunnen. Het politiebureau zal in de toekomst ook verdwijnen en dan wordt het nog slechter want dan gaan die wijkagenten ook nog ergens anders werken en moeten ze steeds naar Hoogvliet toe. U kunt wel nagaan hoeveel tijd er dan nog hier in Hoogvliet doorgebracht gaat worden? Ik durf het bijna niet te zeggen.

De initiatiefgroep boomgaardshoek platen was een tijdje terug bang dat de politie op initiatief van Leefbaar Rotterdam hier op wapens ging fouilleren, nu, dat hoeft helemaal niet want er is straks gewoon helemaal niemand meer die dat zou moeten gaan doen. Dus al die mensen met een vuurwapen op straat lopen, maakt u geen zorgen die kunt u gewoon houden. Terwijl die discussie over dit fouilleren aan de gang was, kon u in de raadszaal als u heel goed luisterde de knallen van een pistoolmitrailleur horen die op dat moment in Hoogvliet werd afgeschoten. Als dat niet om te huilen was dan weet ik het niet meer. Je kop in het zand steken en anderen kwalijk nemen dat zijn proberen een oplossing te zoeken, is wel het slechtste wat je kunt doen.

Heeft Nieuw Hoogvliet de oplossing? Niet meteen. Maar wij moeten de discussie niet uit de weg gaan en zeker niet andermans oplossing afbranden hoe slecht die ook lijkt. De laatste tien jaar zijn er hordes maatschappelijk werkers op losgelaten en je kunt niet zeggen dat dit daardoor allemaal beter is geworden. Ik weet zeker dat deze mensen goed werk verzetten en mij werd tijdens een fractievergadering ook duidelijk dat ik niet zomaar kan zeggen dat deze mensen hun werk niet goed deden. Daar had men een punt want gezien de opdracht die zij kregen hebben zij geprobeerd om er het beste van te maken. Als blijkt dat dit niet helpt, dan moet er nagedacht worden over andere manieren om dit probleem in de kiem te smoren.

Gelukkig is er een aantal mensen opgestaan zoals uit het artikel hieronder blijkt die ook vinden dat het zo niet langer kan. Ik ben er persoonlijk erg blij mee want de overheid kan dit niet alleen, dat blijkt... 

 

...Terug