Nieuwsarchief
Huurders gescreend op aso-gedrag
28 September 2010 - In de media [Eric de Brouwer (telegraaf)]

Rotterdam heeft dit jaar al ruim 300 aspiranthuurders gescreend om erachter te kunnen komen of zij zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan het terroriseren van hun buren.

De 321 screeningen die van 1 januari tot en met 15 juli zijn verricht, hebben tien keer geleid tot een 'rood' advies aan woningcorporaties om een persoon of huishouden de woning te weigeren. De aanbevelingen werden gedaan op basis van politiegegevens.

Daarnaast werden drie 'oranje' adviezen afgegeven. Dat houdt in dat de corporaties de tip kregen om de toekomstige bewoners het voordeel van de twijfel te gunnen en ze bijvoorbeeld een korte huurovereenkomst met daarin bijzondere bepalingen aan te bieden. Dat schrijft het Rotterdamse college van B en W aan de gemeenteraad. Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam, die vorig jaar zelf onderzoek uitvoerde naar burenterreur in de Maasstad, had gevraagd naar de resultaten van de nieuwe, strengere aanpak van de woonoverlast door het stadsbestuur.

Uit de gemeentecijfers blijkt ook dat er al zes rode kaarten zijn uitgedeeld aan notoire lastpakken. Zij werden zonder pardon hun huis uitgezet. Vijf andere overlastgevers kregen ter waarschuwing een gele kaart.

Zie voor het hele artikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/7770535/__Huurders_gescreend_op_aso-gedrag__.html?sn=binnenland

 

...Terug