Nieuwsarchief
weekend
02 October 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Gelukkig is het weer weekend, maar vrijdag plofte er al weer een dikke enveloppe in de brievenbus. De enveloppe van de deelgemeente was een uitnodiging voor de vergadering om de agenda samen te stellen voor de deelraad vergadering. Zo was dit een druk weekje waar je gewoon even moet kijken waar je wel en waar je niet heen kan gaan als vertegenwoordiger van Nieuw Hoogvliet. Verder ligt daar nog altijd het voorstel van de initiatiefgroep boomgaardhoek platen natuurlijk waar ik erg argwanend tegenover sta. Waar was de fractievoorzitter van nu, toe zij zelf nog in het DB zat en alles wat maar met democratie te maken had afschafte zoals alle wijk overleggen en bijvoorbeeld de Jeugdraad? Waarom wilden dat DB toen niet praten met veilig Hoogvliet? Van wie was ook weer de uitspraak dat te veel inspraak de besluitvorming bemoeilijkte? Ik snap wel dat het CDA en de VVD de neiging hebben om mee te gaan in het voorstel, maar dat heeft ook te maken met de onbekendheid met het fenomeen "initiatiefgroep boomgaardhoek platen". Dus wat willen zij nu echt tussen de regels in?

In het nieuwe regeer akkoord wil men af van de deelgemeenten om kosten te besparen. Dat klinkt logisch, maar dat betekend natuurlijk wel dat de gemeenten moet uitbreiden als de deelgemeenten worden opgeheven. Dus zijn wij dan uiteindelijk goedkoper uit? De deelgemeente is geen groot log bestuursorgaan, maar makkelijk aanspreekbaar. Dat zal anders worden als alles weer via de Gemeente Rotterdam gaat.

Zoals de meeste raadsleden heb ik er ook nog een "normale" baan bij. Nou "normaal"? Zoals veel bedrijven heb ik afgelopen week ook een "bedrijfsuitje" gehad. Zo'n dagje weg wordt verzonnen door je collega's en deze keer hadden zij gedacht om te gaan raften. Raften? Ja, Raften en als ik het nu typ dan komt er al meteen een rood lijntje onder omdat het een woord is dat Ms Word niet kent.  En dat moet u ook vooral zo laten. Ik dacht dat dit alleen kon ergens in Afrika waar je met een rubberboot wild  stromende rivier afvaart, dus het zou hier naar mijn idee wel mee vallen.  Het kan dus tegenwoordig in Nederland ook. Nederlanders zijn nooit te beroerd om iets wat zijn niet hebben, kunstmatig te realiseren. Maar dat het zo echt na gebouwd kon worden heb ik nooit geweten. De enige manier om het thuis na te doen is om in je wasmachine te gaan zitten en hem dan aan te zetten.  Erg leuk voor al die mensen die wel van een verzetje houden, maar eigenlijk is het niet helemaal bedoel voor mensen van mijn leeftijd. De rest van het weekend wil ik maar rustig aan doen.

 

Prettig weekend

Jan Koopmans

 

 

 

...Terug