Nieuwsarchief
Raadsvergadering cultuurhuis en zo
15 October 2010 - Nieuwsbericht [Kees Bianchi / Jan Koopmans]

Yvonne, Edwin, Ingeborg

ik moet even aan jullie kwijt dat ik de wijze waarop jullie afgelopen maandag en gisterenavond in de raadsvergadering de perikelen rond het cultuurhuis hebben aangepakt ten zeerste kan waarderen !! Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat er in mijn ogen in de raad een zeer goede wel overwogen besluitvorming heeft kunnen plaatsvinden en dat er terecht ook een aantal zeer heldere randvoorwaarden zijn gesteld.

Mijn complimenten en niet alleen voor het helder in kaart brengen van de huidige situatie, maar ook voor de aangedragen creatieve oplossingen en de succesvolle "last minute" onderhandelingen met de projectontwikkelaar en SOR.  Gezien de tijdsdruk waaronder alles plaatsvind kan dit toch wel als een mega prestatie de boeken in.

Het is bovendien heerlijk om vanaf de zijlijn/tribune te zien dat jullie als DB een steeds hechter team vormen en groeien in de daarbij horende rollen. Ik heb gisterenavond ervaren als een heel sterk optreden van het DB en dan met name van Yvonne als betrokken portefeuillehouder. Je ziet en merkt dat het een "team effort" is. Ik vind dat overigens ook van het optreden van de coalitie partners!. Ieder neemt  vanuit zijn eigen motivatie en achtergrond een gewogen besluit op basis van (correcte en ongekleurde)  gegevens en daarbij worden terecht de juiste "mitsen en maren" gesteld!  Dat is wel eens anders geweest in Hoogvliet.

Nogmaals, mijn complimenten!

PS.

Volgens mij laat een deel van de oppositie de oortjes nog steeds teveel hangen naar irrelevante "oude" informatie verkregen van IBP welke voor hen in deze nog steeds gezien worden als de zoals we dat bij Shell netjes "subject matter experts" noemden. Ik ben reuze benieuwd wanneer het kwartje over de kwaliteit en "kleuring" van de uit die hoek aangeleverde informatie gaat vallen. 

Gelukkig heeft de humor van Cor vd Hulst ons gisterenavond met een lach door die (t/s)aaie "IBP" momentjes geholpen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoals u dus heeft kunnen lezen is gisteren dit onderwerp in de raadszaal behandeld. Wat heeft ons bewogen om in te stemmen?  Dat zijn een aantal dingen. Een van die dingen is dat de kosten van het deelgemeente kantoor wegens achterstallig onderhoud binnenkort de pan uit gaan reizen. Een groot gedeelte van dit kantoor komt in het nieuwe cultuurhuis. Het stadshart levendiger maken, ooit een idee van de IBP, was onmogelijk als er alleen een theaterfunctie was geweest, want daar heb je alleen in de avond wat aan. En dat is het niet meer. Er kan straks getrouwd worden er kunnen exposities gehouden worden, tentoonstellingen, en wij gaan er de raadsvergaderingen houden. Multifunctioneel dus. Financieel klopt het nu, maar als bijvoorbeeld de bibliotheek toch dwars gaat liggen, dan gaat het niet door. Hadden wij er ooit aan moeten beginnen? Ik vind van niet, maar nu wij zo ver zijn en met de nieuwe functies wil Nieuw Hoogvliet mee gaan met de ideeŽn van het DB.

Prettig weekend

Jan Koopmans

zie ook de discussie op buurtlink .

 

...Terug