Nieuwsarchief
Genieten van de herfstnatuur in Spijkenisse.
19 October 2010 - In de media [diversen]

Zoals ik wel eens eerder schreef is het jammer dat Hoogvliet en Spijkenisse het maar niet voor elkaar krijgen om meer dingen samen te doen. Spijkenisse ligt midden in een heel mooi natuurgebied en tussen Hoogvliet en Spijkenisse ligt alleen maar een beetje water. Ja, met inderdaad een heel vervelende brug, maar toch. Mocht u zich zondag vervelen en bent u een natuurliefhebber ga dan ook eens het natuurgebied in. Hierbij een tip:

Winterwatervogels met de fluisterboot

Fluisterboot De IJsvogel vertrekt zondag 24 oktober 2010 om 09.00 uur voor een themavaart winterwatervogels. De riet- en watervogels zijn naar het zuiden vertrokken. Nu zijn er andere soorten die hier in de winter overblijven of ons gebied gebruiken als tussenstop naar het zuiden. Hierbij kunt u denken aan baardmannetjes, talingen, diverse roofvogels en steltenlopers.

De themavaart biedt een unieke mogelijkheid om vanaf de fluisterboot deze vogels, die maar korte tijd te zien zijn, waar te nemen. De fluisterboot vertrekt bij gemaal De Leeuw van Putten, naast de molen van Spijkenisse.

Reserveren voor deze themavaart is noodzakelijk. De kosten zijn EUR 7,50 per persoon. Bij slecht weer wordt de tocht verplaatst of krijgt u uw geld terug

...Terug