Nieuwsarchief
RET en OV chipkaart.
10 November 2010 - Nieuwsbericht [Anneke Boer]

Met de metro van en naar het centrum van Rotterdam is in de ochtend en avondspits een prima alternatief. Geen files, geen hoge parkeerkosten en geen stress. Heerlijk hoor ik u denken, geen vuiltje aan de lucht.

Helaas is de werkelijkheid anders. Buiten het feit dat de metro regelmatig te maken heeft met storingen heb ik ervaren dat het opladen of kopen van een reisproduct via de automaat ook aardig wat stress kan opleveren. Keer op keer zijn er problemen. Als voorbeeld: ik koop een 3 dagen wegwerpkaart van 12 euro via de automaat. Alles gaat goed. Het menu loop ik door, ik kan met munten betalen en nu is het wachten op de wegwerpkaart. Jammer, maar helaas deze wordt niet gegeven. Geen geld, geen bon, geen kaart. Op advies van iemand van de RET ben ik zonder kaart in de metro gestapt. Zij heeft het poortje voor mij open gedaan, mijn gegevens genoteerd en keurig een formulier toegezonden waarmee ik mijn geld terug kan halen. Dit alles is prima verlopen. Ik kon mijn weg vervolgen en het geld was een aantal dagen daarna al weer op mijn rekening gestort. Echter toen ik op het centraal station aangkwam had ik geen kaart om uit te checken. Heel vervelend allemaal.

Na zo een aantal keer met problemen geconfronteerd te zijn heb ik een klacht ingediend bij de RET. Van het antwoord wordt ik wel weer blij en wil dit graag met u delen. Zie het onderstaande antwoord van de RET:

Over de storingen in onze automaten op metrostation Hoogvliet, kunnen wij u melden dat dit bij ons een bekend probleem is. Er zal daarom een extra automaat worden geplaatst zodat er meer mogelijkheden bestaan om een vervoerbewijs aan te schaffen. Het streven is om dit eind dit jaar of begin volgend jaar te realiseren. Wij adviseren u de website hierover in de gaten te houden.

Fijn te weten dat er actie ondernomen wordt. Vanmorgen waren er namelijk weer problemen. Een aantal jongeren waren hun OV kaart aan het opladen en dit lukte weer niet. Een van de jongens vertelde dat hij van zijn ouders muntgeld meekreeg om op zijn OV te zetten. Hij heeft zelf geen pinpas. Nu moest hij gedwongen 'zwart'rijden, want hij moest wel naar school. Nu maar hopen dat deze zaken snel tot het verleden gaan behoren.

@

@

Anneke

...Terug