Nieuwsarchief
insprekers tijdens raadsvergadering
26 November 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Afgelopen vergadering van de Deelraad, waren er twee insprekers. De direkteur van de Zalmplaatschool de heer van Rheenen beet de spits af. De Zalmplaatschool is een jaar of vier, vijf geleden belooft dat zij een nieuw gebouw zouden krijgen, maar daar heeft Rotterdam een stokje voor gestoken omdat er geen geld meer is. Ondertussen zit deze school in een gebouw met verrotte kozijnen en binnen in het gebouw een heel slecht klimaat, omdat de ramen niet meer open kunnen. Schandalig natuurlijk en daar is de hele raad het mee eens. Het dagelijks bestuur is op zoek naar een oplossing, want er moet natuurlijk gewoon een ander gebouw komen en het liefst gewoon nieuw. Verder was er de heer Schardijn met een kijkje in de toekomst van de Heerlijkheid. De heer Schardijn is de nieuwe uitbater van de Heerlijkheid en hij heeft veel plannen met het gebouw en het terrein er om heen. Ik hoop maar niet dat het erg veel geld kosten voor de deelgemeente. Maar het klonk allemaal er positief.

Verder hebben wij het gehad over de huurverhoging van de volkstuinen. Het blijkt dat Hoogvliet er nog genadig van af komt, maar als ik onze volkstuinen vergelijk met die van bijvoorbeeld Overschie, dan zit daar in faciliteiten nog al verschil in. In Hoogvliet is er bijvoorbeeld geen riolering en kan er door dus gebrek aan faciliteiten niet overnacht worden terwijl dit op andere tuinen in Rotterdam wel het geval is. Verder vroeg ik mij eigenlijk wel af wat gemeente werken allemaal doet om die volkstuinen te onderhouden, omdat ik weer dat men heel veel zelf doet, maar daar ga ik vast nog wel achter komen.

Nieuw Hoogvliet heeft gevraagd wanneer de nieuwe druk van de gemeentegids komt, omdat Nieuw Hoogvliet en Leefbaar Rotterdam er niet in staan. Toeval? Tja, ik weet het niet, maar je praat dit niet goed door te zeggen dat het op internet wel is aangepast, want daar stond het al in.    

 

...Terug