Nieuwsarchief
Goed dat er stadtoezicht is
26 November 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Veel Rotterdammers moeten wel even wennen aan de nieuwe bevoegdheden', vertelt Fred Marreé van Stadstoezicht  . ‘Mensen worden nog wel eens boos als ze een bekeuring krijgen. Ze lopen dan weg of weigeren zich te identificeren. In het uiterste geval kunnen we deze personen dan aanhouden.' De boa's (bijzonder opsporings ambtenaar) schakelen in zo'n geval direct de politie in waarna de zaak op het bureau wordt afgehandeld. 'Maar', voegt Fred toe. ‘We zijn er natuurlijk niet alleen om bonnen te schrijven. Medewerkers van Stads toezicht zijn vooral dienstverlenend. Een mooi voorbeeld is de intocht van Sinterklaas. Stonden er toch mooi tientallen stadswachten het verkeer in goede banen te leiden.' Zo lees ik in de Stadskrant. Niet alleen bonnen schrijven maar vooral "dienstverlenend". Daar maak de heer Marreé vast een grapje, want stadstoezicht is de instantie die zichzelf terug moet verdienen en als het even kan moet er nog wat over blijven voor de gemeentekas. Wie zou anders al die bonnen voor verkeerd parkeren schrijven? Niet de padvinders en de politie ontkent ook bij hoog en bij laag dat zij het doen.

Nog leuker wordt het, dat de deelgemeente moet betalen om mensen van stadstoezicht in te huren om de veiligheid een beetje op te krikken. Waar gaat dan het geld heen van de bekeuringen die ze schrijven? Wat denkt u? Nee, niet naar de deelgemeente die mag wel betalen maar niet innen. Zo is ook het geld dat binnenkomt op de deelgemeente aan leges en dergelijke niet meer voor de Deelgemeente. Zo zie je, dat de deelgemeente heel langzaam aan het verdwijnen is. Wat er over blijft?  Ik weet het niet, maar het gaat in een rap tempo, en ik ben benieuwd of er over drie jaar nog verkiezingen zijn in de deelgemeente.

Maar goed, de heer Marree probeert met het verhaal over sinterklaas, Stadtoezicht een wat betere naam te geven, maar iedereen in Rotterdam weet wel beter, dus meneer Marree maakt zichzelf een beetje ongeloofwaardig. Nog even en wij krijgen in Hoogvliet ook betaald parkeren en dan gaan wij het vanzelf merken. "Gelukkig" hebben wij uitstel tot 2012. Ja, die is leuk, welke uitstel?  In 2012 moet die parkeergarage in gebruik genomen worden dus er is helemaal geen uitstel. In 2012 gaat het gewoon in. De hele deelraad is mooi in de maling genomen toen, maar tegen houden is niet meer mogelijk.  Erger zou het worden als het cultuurhuis nu ook niet meer door ging, want wij kregen voor die parkeergarage  toch dat mooie cultuurhuis terug.  Wij hebben ons al langer afgevraagd, nu het dossier een beetje duidelijker wordt, of dit ooit een serieuze ruil was.

Nou, maar hopen dat het centrum er mooier op wordt. Zaterdag gaan de meeste raadsleden op cursus. Ik ben daar helaas niet bij, want ik heb nog andere hobby's ook. Nee, gekheid natuurlijk, maar ik moet ook vaak de weekenden werken en als ik de weekenden die over blijven ook nog in de deelgemeente steek, dan blijft er helemaal geen tijd meer over voor mijn familie.

 

Ik wens iedereen een prettig weekend

 

Jan koopmans

...Terug