Nieuwsarchief
journalisten en politici in Capelle:
28 November 2010 - In de media [tv rijnmond]

'Onderzoek naar verleden politici overdreven mediahype'

28 november 2010

Media gaan te ver in hun onderzoek naar het verleden van Tweede-Kamerleden en gemeenteraadsleden. Dat vindt een aantal regionale politici naar aanleiding van de berichtgeving over de strafbare feiten die politici hebben gepleegd.

Na onderzoek door landelijke media worden nu ook gemeenteraadsleden bestookt met vragen door regionale kranten, zoals Metro en het AD/Rotterdams Dagblad. En dat is tegen het zere been van de twee grootste partijen in de Rotterdamse raad. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam noemt het ‘ranzige' journalistiek: "Zonder aanleiding wordt er gezocht naar iets, nu zelfs op regionaal niveau. Deze media moeten zich schamen".

Ook Richard Moti van de PvdA in Rotterdam vindt alle media-aandacht overdreven: "Als iemand zijn straf heeft uitgezeten, moet hij daarna niet heel z'n leven worden achtervolgd."

Onderzoek
Leefbaar Capelle is gestart met een onderzoek naar de onafhankelijkheid van de regionale journalistiek. De politieke partij in Capelle a/d IJssel doet dat als knipoog naar -wat de partij noemt- de heksenjacht van de media.

Leefbaar Capelle vindt dat de media daarin zijn doorgeschoten, en vindt dat journalisten maar eens moeten bewijzen hoe integer en onafhankelijk ze zélf zijn. De partij heeft een lijst gestuurd naar de regionale pers over hun politieke verleden met vragen als: Bent u ooit politiek actief geweest? En: Heeft u ooit op de kandidatenlijst van een politieke partij gestaan?

De journalisten is gevraagd om de vragen voor 10 december te beantwoorden.

het artikel is te vinden op: http://rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fnovember%2FOnderzoek%20naar%20verleden%20politici%20is%20overdreven%20mediahype

 

 

...Terug