Nieuwsarchief
volksvertegenwoordiger
02 December 2010 - In de media [jan koopmans]

Twee Kamerleden van de VVD hebben in het verleden een schikking getroffen met justitie. Erik Ziengs en Matthijs Huizing kwamen in aanraking met justitie vanwege mishandeling en autorijden onder invloed. Dit meldt de Telegraaf woensdag. Tegen Ziengs werd enkele jaren geleden aangifte gedaan omdat hij een man van zijn motor trok, omdat deze over grond van de VVD'er zou hebben gereden.  "Ik ben er niet voor veroordeeld, maar er is een schikking getroffen." Huizing reed een paar maanden voor zijn beŽdiging als Kamerlid met een borrel teveel op. "Ik had vier glazen gedronken en niet gegeten", zo zegt hij tegen de krant.

Volgens VVD-fractievoorzitter Stef Blok zijn de misstappen van twee Ďernstige feiten', maar was de fractie er al van op de hoogte. "Het is niet zo dat ze hierdoor niet als Kamerlid kunnen functioneren".En daar hebben ze helemaal gelijk in lijkt mij. Ik denk dat veel mensen wel eens iets doen wat eigenlijk niet mag, maar ben je daarom slecht? Ik vind van niet. Als het een hele waslijst wordt, waaruit blijkt dat je de omgeving waar je woont bijvoorbeeld terroriseert dan wordt het tijd dat een fractievoorzitter je uit de partij gooit. Dat was een lastige keuze deze keer en op het moment dat hij enig respect van mij had kunnen verdienen liet de fractievoorzitter van de PVV het er bij zitten en dat was jammer.

Het was eigenlijk best wel eens goed, om te weten wat er nu voor mensen in de kamer zitten en het lijkt er op dat dit nu ook in de gemeente raden gebeurd. Wij stemmen tenslotte op die mensen en je kent ze eigenlijk alleen maar oppervlakkig. Op zich zou je zeggen dat je op ze stemt omdat ze hun werk in de raad of eerste kamer gewoon goed doen. Ja, dat zou je zeggen, maar ik zou het toch heel vervelend vinden als later blijkt dat ik op iemand zou hebben gestemd die later een crimineel blijkt te zijn of te zijn geweest.

Het spreekt wat mij betreft voor zich, dat een minister van justitie gewoon een blanco strafblad heeft. Ik stel mij zo voor dat men in de kamer de discussie moet gaan voeren wie van de ministers nog meer van onbesproken gedrag zou moeten zijn, als was het alleen maar als voorbeeld. Overigens weet ik dat als je gepakt wordt als je dronken achter het stuur zit, dat je dan in ieder geval al snel acht biertjes op hebt. Als je ook nog eens een keer met de politie in aanraking bent geweest voor mishandeling is het wel tijd voor een heel ernstig gesprek met de fractievoorzitter en een laatste waarschuwing.

 

 

...Terug