Nieuwsarchief
van alles en nog wat
12 December 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Normaal probeer ik voor het weekend nog even iets op de website te zetten, maar dat is mij door mijn werkrooster helaas deze keer niet gelukt. Dus voor deze keer dan maar aan het eind van het weekend.

Wij zijn al weer dicht bij het kerstfeest en wat was het mooi geweest als wij jongeren met opvoedingsproblemen een onderdak hadden kunnen geven in Hoogvliet. De inwoners van Hoogvliet betreuren dat volgens mij net zo goed, maar de organisatie die dit regelde en Woonbron, hebben de stekker er uit getrokken omdat zij het niet eens konden worden met de omwonenden. Voor zover je van schuld kan spreken, wie kan je dan als schuldige aanspreken? Naar mijn mening niet de omwonenden. Deze mensen hebben zelfs een alternatief aangeboden. De mensen die daar een huis kochten, waren niet op de hoogte van de komst van deze organisatie.  Hoe kan dit voorkomen worden? Dat is op zich niet zo heel moeilijk. Wat Nieuw Hoogvliet betreft, zal in de toekomst eerst overlegd worden met aanstaande kopers of huurders wat zij kunnen verwachten in de woningen in hun directe omgeving. Dat is niet meer dan eerlijk lijkt mij. Als al bekend is, dat er iets met woningen te gebeuren staat, in een nieuwbouwproject dan wordt dit duidelijk aan nieuwe kopers verteld en niet nadat je de woning gekocht hebt.

Ik wil dolgraag organisaties steunen als zij een goed plan hebben en het project in de vlinderflat in Oudeland is daar een goed voorbeeld van. Omwonenden waren toen erg tegen maar in goed overleg is er wel iets moois gekomen en de omgeving is er van opgeknapt. Omwonenden willen graag iets terugzien voor de bezwaren die zij vaak terecht hebben. Kom daar dan ook mee als organisatie en elke Politieke partij in Hoogvliet zal dit steunen.

De manier waarop dit plaatsvond kon naar mijn mening niet en wat dat betreft ben ik blij met het genomen besluit. Nu heeft men wel eens vaker nog verassingen in petto en ik ben dus benieuwd wat men met deze woningen van plan is. Aanstaande donderdag is er weer een raadsvergadering en op de agenda staat de Senioren Advies Raad Hoogvliet. De leden van de adviesraad voelen zich niet gehoord door de politiek in Hoogvliet en hebben hun lidmaatschap beŽindigd. Dat is jammer, want dit is wel een grote groep inwoners van Hoogvliet die je normaal niet zo snel hoort. De gehandicapten hebben in een heel korte tijd een plaatsje gekregen in de deelraad en worden gehoord. Zo moet er toch ook iets mogelijk zijn met ouderen? Misschien moet het allemaal niet zo officieel? Ik vind het een heel lastige. Wij hebben al eens met de adviesraad om de tafel gezeten en afspraken gemaakt om tot iets te komen waarbij wij een betere onderlinge communicatie zouden krijgen maar dit is niet goed gelukt. Wij gaan het er in de raad over hebben en ik hoop echt dat er nog ruimte is om tot iets te komen waarbij wij deze Hoogvlieters ook horen.

Ik heb afgelopen week een ballonnetje opgelaten in verband met de mogelijke toekomstige opheffing van de deelgemeenten. Ik heb zo hier en daar eens gevraagd wat er op tegen zou zijn, als de politiek in de deelgemeenten nu eens als een soort van deelgemeentepartij inschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen? Er zijn natuurlijk allerlei variaties denkbaar. Coalities van deelgemeenten, coalities van partijen in verschillende deelgemeenten. Afijn, wij hebben nog even, maar wij moeten natuurlijk wel iets te zeggen houden in Rotterdam, want er zit geen enkele Hoogvlieter in de gemeenteraad en dat gaat wel eens tijd worden.

...Terug