Nieuwsarchief
uitreiking jongerenlintjes hoogvliet (update en nu verder)
16 December 2010 - Nieuwsbericht []

Woensdag 15 december 2010 kregen de eerste twee Hoogvlietse jongeren een lintje opgespeld door voorzitter Edwin Smid. De lintjes waren dit jaar voor Sem van Logchem en Vincent van den Broek. Het Jongerenlintje is een onderscheiding voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht. De uitreiking vond plaats in de raadzaal van het deelgemeentekantoor. De lintjes zijn dit jaar voor Sem van Logchem en Vincent van den Broek.

Sem heeft deze zomer, ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd van 7 jaar, niet geaarzeld toen hij zag dat een kleuter in het water terecht kwam en dreigde te verdrinken. Sem is snel in actie gekomen waardoor het kind is gered. Natuurlijk is iedereen bijzonder trots op hem; zo ook deelraadsvoorzitter Edwin Smid die met mooie cadeaus en bloemen op bezoek ging bij de kleine held.

De 21-jarige Vincent van den Broek heeft dit jaar een heel andere prestatie verricht. Hij heeft, in opdracht van het Gemeente Archief Rotterdam en met steun van de stichting Historisch Genootschap Hoogvliet, een videofilm over het oude en nieuwe Hoogvliet gemaakt met de titel `A walk through Hoogvliet'. Op diverse momenten en plekken is zijn zeer gewaardeerde film al vertoond zoals tijdens het Kunstkopfestival.

Naar de mening van voorzitter Smid verdienen deze twee jongens het dit jaar om onderscheiden te worden met een Jongerenlintje. Samen met familie en vrienden worden zij ontvangen in het deelgemeentekantoor om met elkaar nog eens stil te staan bij hun prestatie.

Zo, en nu de jeugd even positief naar voren gehaald werd, miste ik toch wel de raadsleden die altijd van de daken schreeuwen dat zij zo voor de jeugd zijn. Maar goed, je kan ook niet alles hebben. Dit was zeker voor herhaling vatbaar en tijdens de uitreiking waren wij zo maar wat aan het "brainstormen" en bedachten, dat het mooi zou zijn als dit de volgende keer tijdens de nieuwjaarsreceptie gedaan zou worden. Op de nieuwjaarsreceptie wordt ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt, dus, dan zou het programma een beetje krap worden.  Misschien is het mogelijk om de nieuwjaarsreceptie een beetje groter te maken. In de Heerlijkheid. Muziek er bij. En meteen alle nieuwe Hoogvlieters verwelkomen, dan vang je veel vliegen in een klap.

De Heerlijkheid wordt gebruikt. Er is een nieuwjaarsreceptie, de uitreikingen jeugdlintje, bekendmaking Hoogvlieter van het jaar en wat je zomaar allemaal verder nog wilt doen op die avond. Dit zou een erg leuke avond kunnen worden denk ik zo maar.. 

Oh ja, Sem en Vincent gefiliciteerd!

...Terug