Nieuwsarchief
Vergadering van 17 december en vliegveld in Pernis (update)
17 December 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans en VPinfo]

Er zit weer een raadsvergadering op. Normaal gesproken zet ik altijd even van tevoren op de website wat wij gaan doen. Ik kreeg het deze keer niet voor elkaar. Mijn baas vindt altijd dat zijn personeel rond de feestdagen te weinig uren gewerkt heeft en dat wij die rond de feestdagen dan ook het best in kunnen halen. Terwijl men elk jaar belooft dat dit volgend jaar niet meer voor zal komen duurt dit toch alweer een jaar of tien. Het personeel is nu dus samen met de baas regels aan het opstellen dat dit in november geregeld is en dat de planning dus gewoon zijn zaakjes voor elkaar heeft. Het is dus overal wel wat.

Tijdens de raadsvergadering werd er het meeste tijd besteed aan dingen die er eigenlijk niet toe doen. Verwarring over subsidieplafonds en de bevoegdheid van het DB over het opheffen van een stichting en het agendapunt over begrotingswijzigingen waren er de oorzaak van dat de vergadering uitliep.

Leefbaar Rotterdam diende een motie in die het drugsgebruik op het voortgezet onderwijs moet tegen gaan en het CDA wilde iets doen met een motie om een aantal feesten samen te voegen. De motie van het CDA was, zo bleek, eigenlijk in gediend om de discussie op gang te krijgen betreffende dit onderwerp. Eigenlijk was dit niet echt nodig, omdat de raad wel op een lijn zit wat dit onderwerp betreft. Het indienen van een motie is in ieder geval wel een goede strategie om iets besproken te krijgen wat niet op de agenda staat. Heel toevallig had ik over het onderwerp van de motie in het stukje "uitreiking jongerenlintjes hoogvliet" al het een en ander over geschreven.

Mevrouw Hoogveld kwam met de verheugende mededeling dat Rotterdam de toezegging heeft gedaan dat de Zalmplaatschool  een nieuw gebouw krijgt.  Zie ook: http://www.nieuwhoogvliet.nl/nieuws.php?MenuId=9&Id=900  (insprekers tijdens raadsvergadering)

De heer Smid reageerde op vragen van Nieuw Hoogvliet betreffende het onderwerp Helihaven, het helikopter vliegveld, waar plannen voor zijn bij Pernis. Veel plekken voor een dergelijk vliegveld werden in andere gemeenten zoals Den Haag en Utrecht afgewezen omdat dit voor te veel overlast zou zorgen. Rotterdam vindt dit voor zijn inwoners geen enkel probleem. Zeker op plekken waar al veel geluidsoverlast is, kan de herrie die een helikopter maakt daar ook nog wel bij. Het was al een tijdje stil rondom dit onderwerp, maar de heer Smid wist te vertellen dat de deelgemeente in overleg is met omliggende deelgemeenten, gemeenten en provincie.

Dit is eigenlijk een van de onderwerpen waarvoor je een voet tussen de deur zou moeten hebben in de gemeenteraad. Dit zijn nu precies de dingen waarvoor een deelgemeente toch echt meer te zeggen zou moeten hebben. Onderwerpen die vanavond besproken zijn, zijn natuurlijk allemaal erg belangrijk, maar dat je plotseling een vliegveld voor helikopters in je achtertuin krijgt is eigenlijk veel belangrijker en daar hebben wij als deelgemeente nu net weer te weinig over te zeggen.   

Op de foto's ziet u probleempjes die kunnen ontstaan boven een druk bewoont gebied. Deze foto's zijn allemaal in Nederland genomen, niet ouder dan een jaar en als ik een beetje moeite doe vind ik er vast wel meer.

zie ook: http://www.nieuwhoogvliet.nl/nieuws.php?MenuId=9&Archief=true&Id=764

Overigens kan u op onze downloadpagina het nieuwe bestuursakkoord downloaden..

Prettig weekend......

...Terug