Nieuwsarchief
winterwandeltocht
18 December 2010 - Nieuwsbericht [Anneke Boer]Vrijdag 10 december is voor de 5e keer een winterwandeltocht georganiseerd door de Kinderopvang Hoogvliet. Deze wandeltocht was niet alleen voor de kinderen, ouders en grootouders van de kinderopvang, maar iedere Hoogvlieter was welkom. Dit zorgde ervoor dat honderden Hoogvlieters zich melden en niet tegen lieten houden door de kou. Nadat Edwin Smid, voorzitter van de deelgemeente Hoogvliet, het startsein had gegeven kwam de loop er aardig in. Bij de start ontvingen alle kinderen een tasje en dit tasje werd gaande de tocht aardig gevuld. Zo ontvingen zij wat snoepgoed, een neus met een lampje, een mandarijn en niet te vergeten een toegangsbewijs voor een treintje. Spannend en winters was het allemaal wel. De winterwandeltocht voerde ons door het donkere Ruigeplaatbos waar de paden slechts schaars verlicht werden door kaarsjes. Ook waren enkele paden nog behoorlijk opgevroren en glad. Vervolgens kwamen de kinderen ook nog eens allemaal personages tegen, zoals een beer en pinguÔns. Dit alles verhoogde de sfeer.

Na de wandeltocht beŽindigd te hebben kwamen we aan op de Heerlijkheid. Ook daar een verlicht pad. De kinderen waren heel nieuwsgierig en wilden graag weten waar dit pad ons naartoe leidde. Door de lichtjes te volgen kwamen we uit bij een groot kampvuur waar medewerkers van de scouting al klaar stonden om marshmallows op stokken aan te reiken. De kinderen konden deze roosteren boven het grote vuur.

Daarna aansluiten in de rij bij het treintje. Wat een succes was dit.

Glunderende koppies van de kinderen en fotograferende ouders. Inmiddels waren we allemaal wel erg koud geworden en wachten ons een warme villa met lekkere hapjes en drankjes en een geweldig koor.

Organisatoren dank jullie wel het was weer een bijzonder geslaagd avontuur.

...Terug