Nieuwsarchief
Vestia en lik-op-stuk
20 December 2010 - In de media [jan koopmans]

Onze wijk wordt super! Deze slogan staat op het grote geveldoek dat woensdag 8 december is onthuld in de Lampreistraat/Horsweg. Naast dit geveldoek hangen er ook borden met leefregels in de portieken.

De onthulling markeert de aftrap van een leefbaarheidcampagne die Vestia Rotterdam Hoogvliet in deze buurt uitvoert. Samen met de bewoners werken zij aan een betere en veilige buurt. Behalve een geveldoek hangen er ook borden met leefregels in de portieken. En posters. De huurders hebben een nieuwsbrief ontvangen met een uitleg over de campagne.

8 flats zijn opgeknapt. Een kleurtje op de buitenmuur, een nieuwe entree, liftbekleding, brievenbussen en prullenbakken. Er is voor de veiligheid een camerasysteem aangebracht.

Deze maand starten we met een lik-op-stuk beleid. Om een goede start te maken is men bezig met een grondige schoonmaakbeurt. Bewoners die er een rommel van maken, pakt Vestia direct aan aldus Vestia. BuurtconciŽrges inspecteren elke dag de woongebouwen. Huurders die zich niet aan de leefregels houden, worden aangesproken. Het gaat bijvoorbeeld om grofvuil, vervuiling en vandalisme. Bij overtreding van de leefregels krijgen deze huurders een rekening voor de vervuiling en/of het vandalisme.

In samenwerking met de Stichting Cleo-Patria, de Deelgemeente en Woonbron richt Vestia aan de Lampreistraat een Buurtstudio in. In een Buurtstudio ondernemen bewoners met elkaar activiteiten. Deze activiteiten worden door de bewoners zelf geÔnitieerd, onder begeleiding van Stichting Cleo-Patria.. Het doel is om de bewoners meer kansen te bieden om te leren. Iedereen kan zo bijdragen aan een gezelligere en betere buurt.

Dit is dan ook precies wat de bewoners die zich aan de regels houden verwachten van Vestia. Nieuw Hoogvliet is erg benieuwd wat Vestia waar gaat maken van al deze beloften. Als het goed is horen wij over een tijdje geen klachten meer over bewoners die de buurt terroriseren. Of gaat het een lege doos worden? Wij gaan het zien/horen...

In het bestuursakkoord lees ik overigens dat onze Deelgemeente een meldpunt krijgt voor woonoverlast.


 

...Terug