Nieuwsarchief
Allegaris spreekt weer.
21 December 2010 - Ingezonden stuk []

Wat ben ik blij dat ik onlangs niet mijn vrije zaterdag heb opgeofferd om een door de deelgemeente gefaciliteerde cursus debatteren te volgen. Want de bijdrages van de CDA en IBP fractie tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag waren natuurlijk het resultaat hiervan. Wat een ongelofelijk politiek geneuzel,  wat hebben we de kiezer weer op zijn wenken bediend met een oeverloze discussie over, ja waar ging het alweer over: weet niemand nog. De toeschouwers op de tribune hebben het ook allemaal geweldig gevonden, want ze bleven allemaal (op 1 na: Audy, maar die had vast een andere reden om weg te gaan) tot  op het laatst zitten. Waren ze zo geboeid door het geheel of wilden ze gewoon een beloning voor het feit dat ze bleven zitten in de vorm van een drankje en een hapje na afloop? Dat hadden ze wel verdiend na deze schaamteloze vertoning van politiek  gehakketak over procedures. -ik vind trouwens wel dat we in deze tijd van soberheid erg scheutig zijn met drank, eten etc. Kan wel wat minder.-

Als we het in de werkgroep "anders vergaderen" hebben over instrumenten om de Hoogvlieter  meer te betrekken bij de politiek, dan is er op donderdagavond 16 december 2010 een mijlpaal gezet, maar dan in negatieve zin. Ik schaam me kapot dat ik deel uitmaak van een raad, die kennelijk niets anders weet te verzinnen  dan elkaar op punten en komma's te proberen af te troeven.

We hebben nota bene de aankondiging gehad van het kabinet dat ze op korte termijn een wetsvoorstel gaan indienen om de politieke laag van de deelgemeentes op te heffen.  Als we nog iets willen doen om dit tegen te gaan dan zullen we daar ammunitie, argumenten voor moeten aanvoeren en dan moeten we beslist niet doorgaan met dit gezeverzeik.  WE ZITTEN DAAR OMDAT WIJ VINDEN DAT WE IETS TOE TE VOEGEN HEBBEN IN HET BESLUITVORMINGSPROCES  VOOR DE BEVOLKING VAN HOOGVLIET.  Dat, als wij er niet meer zijn, het hopeloos fout gaat met diezelfde betrokkenheid van onze inwoners.  We moeten nu elke kans aangrijpen om dat te bewijzen.  Donderdagavond 16 december was voor mij een ongekend dieptepunt wat betreft het niveau van de discussie in de deelgemeenteraad van Hoogvliet. Ik heb aan die discussie niet meegedaan, maar:  resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

Ik wens alle Hoogvlieters een hele fijne Kerst en een goed en gezond 2011. En slaap gerust, de Deelraad van Hoogvliet waakt over u.    

 

...Terug