Nieuwsarchief
busbaan en rotonde's
22 December 2010 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Een paar dagen geleden kreeg ik een email met de zin: "weg met die k..t rotondes. en gebruik de wegen waar ze voor zijn(busbaan zonder bus)" Nou, dat was dan duidelijk. U had hem overigens niet anoniem hoeven sturen, want er zijn meer mensen die er zo over denken.

Wat is het alternatief voor een k....t rotonde?  Nou, daar kan ik vrij snel mee zijn: dat is een k.....t kruispunt met k.....t verkeerslichten.  Een ander alternatief is een tunnel, maar die gaat er nooit komen, want dat is veel te duur voor Hoogvliet en de provincie vind Hoogvliet niet belangrijk genoeg. Het laatste alternatief is een viaduct. Maar daar geld dus het zelfde voor, veel te duur voor een deelgemeente. Dus wat blijft er over? Een rotonde, wat relatief veilig is, of een kruispunt waar wij met elkaar weer lekker door rood kunnen jakkeren en dodelijke ongelukken veroorzaken. Zoals u waarschijnlijk wel weet ben ik niet alleen raadslid, dat is hobby. Ik doe voor mijn werk ook zwaargewonde en dode mensen uit autowrakken halen en als u het mij vraagt, heb ik dus liever een rotonde. Ik vind mij zelf niet zielig hoor, maar mensen die de rotondes weg willen hebben moeten daar wel bij stil staan. Die mensen die ik nog wel eens uit die autowrakken haal hebben ook allemaal familie en zeg nooit, mij overkomt dat niet. Dus alles wat maar een beetje veiliger is dat zal ik meteen omarmen.

Wat betreft de busbaan hebben wij al eens vaker aan gegeven dat wij in Hoogvliet geen dubbele rij file willen en dat gebeurd als die busbaan er bij getrokken wordt, omdat wij niet allemaal tegelijk de A15 op kunnen. Wij laten die busbaan wel liggen, omdat die voorziet in een baan voor de hulpdiensten als er iets verschrikkelijk mis mocht gaan, want veel alternatieven hebben wij niet in Hoogvliet. Het is wel zo dat alternatief vervoer, voor bedrijvenbusjes en dergelijke gebruik kunnen maken van die baan. Die bedrijven hebben daar een speciale ontheffing voor. U ziet, er is dus zeker wel over na gedacht en tot zover is dit een beetje zoals Nieuw Hoogvliet er over denkt. De meeste mensen in Hoogvliet weten ook hoe wij er over denken, dus ik neem aan dat u niet in Hoogvliet woont. Dan heeft u gelukkig nog een aantal alternatieven waar Hoogvliet niet over beschikt. Wij vinden het dus erg prettig dat Spijkenisse zo aan de weg timmert om de ontsluiting daar te verbeteren zodat wij weer wat meer lucht krijgen. Oh ja, ik sta ook regelmatig op die drukke Aveling in de ochtend, maar, kom op zeg, ik maak wel erger mee.  Zeg niet, dat ik niet erg veel moeite heb gedaan om te antwoorden op een anoniem zinnetje in mijn email en als u gewoon uw adres achterlaat had ik u meteen kunnen antwoorden. Niemand kan zien dat u ons een email heeft gestuurd en u krijgt normaal gesproken altijd antwoord.

...Terug