Nieuwsarchief
vernielingen en nieuwjaarsreceptie
02 January 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Al van de kater van oud en nieuw opgeknapt? Ik ben net mijn bed uit, na weer een nachtdienst, nog één en dan ben ik gelukkig weer een dag vrij. Hoe kan het dat politiemensen soms verkeerde beslissingen nemen of u niet helemaal behandelen zo als u graag zou willen? Ja, ik kan dat wel uitleggen. Als je drie nachten verder bent en je mag daarna een dag vrij zijn dan heb je eigenlijk niet goed de tijd om te herstellen. Als u als verkeersdeelnemer dan ook nog eens grappig wil zijn, dan kan het wel eens zijn dat u een agent treft die nog met een kater rond loopt. Dat is niet van de drank, maar gewoon omdat je lichaam het soms niet aan kan, dat omschakelen. U weet vast, dat je na een feestje vaak ook niet een van de vrolijkste bent.

Heel vaak hebben wij aan gegeven dat dit niet gezond is en je op deze manier van werken klachten gaat krijgen uit het publiek. De voornaamste oorzaak van deze manier van werken, dat is, de arbeidstijdenwet en als tweede, dat de afdeling die onze roosters maakt, geen politieagenten zijn. Het gaat hen er om dat de uren die gewerkt moeten worden, opgevuld worden.  Daar heeft die politieman niets over te zeggen. Het zou dus zomaar kunnen dat politiemensen veel meer ongelukken veroorzaken dan andere beroepsgroepen en dit zou zomaar een van de oorzaken kunnen zijn. Oververmoeidheid dus. Ondanks onze protesten blijkt dit niet op te lossen. Niet alleen wij, maar u heeft daar ook last van en dat is heel vervelend.

Ik heb dus niet veel mee gekregen van vernielingen in Hoogvliet omdat ik hier niet werk. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal wel mee te vallen. Bij mij in de straat is geprobeerd met vuurwerken bommen onze bomen die voor de deur staan op te blazen. Volgens mij familie door een stel idioten die niet eens bij ons in de straat wonen. Wij gaan proberen die bomen te redden en kijken of ze het in het voorjaar weer gaan doen. Het zijn gelukkig sterke bomen, maar ze zijn behoorlijk beschadigd en dat is zonde.  Ook aan de overkant van de rivier zoals in Zuidland heeft de jeugd zich voorbeeldig gedragen. Zo zie je maar, het kan wel en later bleek ook, dat die rellen in de jaren daarvoor, maar door een paar man werden veroorzaakt.  6 Januari is de Nieuwjaarsreceptie. Kom ook langs en drink gezellig een glas met ons mee. Het gebeurd niet zo heel vaak in deze tijd van bezuinigen dat u iets krijgt van de deelgemeente, maak daar dus gebruik van zou ik zo zeggen en kom even langs.

 

 

...Terug