Nieuwsarchief
Hoogvliet spint mee
08 January 2011 - Nieuwsbericht [redactie]

Vandaag hebben een aantal Hoogvlieters mee gedaan aan de spinningmaraton in het M.Point Live style center te Spijkenisse.

De spinning marathon was georganiseerd door DaniŽlla de Ridder & Marjolein Visser. Zij willen binnekort als vrijwilliger aan de salg in Fortaleza.

Bij BraziliŽ denkt iedereen al gauw aan het zomercarnaval in Rio de Janeiro, maar het is daar zeker niet altijd FEEST! BraziliŽ is een land van enorme tegenstellingen, waarbij het grootste deel van de bevolking dagelijks leeft in een wereld van armoede en drugskartels. Als een sterk duo met veel kennis en ervaring in de Nederlandse hulpverlening, willen wij graag in Fortaleza als vrijwilliger aan de slag. Fortaleza is een stad aan de kust in het noorden van BraziliŽ. Wij willen daar in favelas (sloppenwijken) op verschillende projecten aan de slag gaan. Voorbeelden hiervan zijn:

* sport en spel geven als middel van gemeenschapsontwikkeling
* het organiseren van creatieve en educatieve activiteiten op buurtcentra
* het opknappen en opvrolijken van gebouwen etc etc.

Al deze projecten lopen via Vrijwillig Wereldwijd, een organisatie die kinderen in ontwikkelingslanden steunt (www.vrijwilligwereldwijd.nl)

Om mee te kunnen werken aan de projecten wordt er eenmalig 350,- euro aan deelnamekosten gevraagd en 85,- euro per week aan verblijf- en organisatiekosten. Dit geld wordt direct in de diverse projecten gestopt en komt dus op de plek aan waar de hulp het hardste nodig is. Voor DaniŽlla & Marjoleinon komen daar ook nog de kosten bij voor een vliegticket, vaccinaties, visum etc.

De spinningmarathon heeft *(na een laatste donatie van 200 euro) 2.895,50 euro opgebracht. Een mooi resultaat.!

Ook nu kan er nog steeds gedoneerd worden. Elk bedrag is welkom, groot en klein. Denk maar zo: elke 85 euro p.p betekend dat  DaniŽlla & Marjolein de kinderen daar een week langer kunnen helpen. Donaties kunt u overmaken op rekeningnummer: 1327.45.380 t.n.v M.Visser.

zie ook:

http://www.vrijwilliginfortaleza.nl/index.html

...Terug