Nieuwsarchief
Annie Ras
10 January 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]


In 2006 werd Annie Ras uitgeroepen tot kanjer van hoogvliet. De stad Rotterdam heeft Annie eer betoond met de Erasmusspeld. Op 7 januari 2011 kwam daar nu iets bij. Voor haar loyale en trouwe inzet gedurende vele jaren voor de samenleving heeft het hare majesteit behaagd, Annie te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. De bij behorende versierselen werden opgespeld door de burgemeester van Rotterdan, Ahmed Aboutaleb

Vanaf het begin is Annie betrokken bij buurtbemiddeling. Sinds vorig jaar oktober , doet ze dat al ongeveer 10 jaar, hoorde ik na de uitreiking. Voor het Troubadourfestival, bij het slopen van de flats in de Troubadourlaan, schreef Annie de tekst voor het troubadour lied.

Van 2005 tot en met 2009, maakte zij deel uit van de bewonersraad Oudeland en tussenwater. Ik kom haar altijd tegen bij Plexat waar zij actief is. Sinds een tijd is ze ook nog actief bij het Platform gehandicapten Hoogvliet. Ik ben vast het een en ander vergeten, want ik kom Annie altijd overal tegen waar iets georganiseerd wordt. De burgemeester prees Annie voor haar grote betrokkenheid en vrijwillig inzet op vele gebieden, een supervrijwilligster in hart en nieren dus.

Beste Annie, ik weet dat je bescheiden bent en dat je zelf zal vinden dat dit niet nodig zou zijn geweest,  maar je hebt  het echt verdiend, van harte gefeliciteerd!

 

 

...Terug