Nieuwsarchief
Veroorzaker dodelijk ongeluk voor de rechter (update en reaktie)
11 January 2011 - In de media []

De rechtbank in Rotterdam buigt zich vandaag over het dodelijke ongeval op de Groene Kruisweg in Spijkenisse. Daar werd op 1 april van het vorig jaar de 19-jarige Imre Cok uit Hoogvliet doodgereden.

Het slachtoffer was ter hoogte van bioscoop Arcaplex met haar fiets overgestoken en werd geschept door een auto. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Hoogvliet, ter plekke 130 km per uur reed, waar 80 km per uur was toegestaan.

Kijk voor het artikel op deze link: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fjanuari%2FDodelijk%20ongeluk%20Groene%20Kruisweg%20bij%20rechter

Maar nu wat anders. Op de Groene Kruisweg in Spijkenisse mag je tachtig kilometer per uur rijden, omdat de bebouwde kom pas begint, als je rechts of linksaf geslagen bent in Spijkenisse. Hoe hard rijd u als u daar bent? Ook wel eens honderd gereden daar? Dan is een ongeluk op een donkere kruising heel dichtbij. Zeg niet, dat het u niet zal overkomen want even niet opletten bij honderd kilometer per uur betekend dat je in een paar seconden bij de volgende kruising rijd. Niemand rijd daar honderd, maar wie zitten dan in al die auto's die dat wel doen en die ik elke dag langs zie scheuren op die Groene Kruisweg?  Ik neem het niet op voor de bestuurder van die auto die dit gruwelijke ongeluk veroorzaakt heeft, maar ik neem het wel even op, voor die vervelende rotondes in Hoogvliet. Hoe snel kan u in de buurt van die rotondes rijden die zo vervloekt worden?  Niet zo heel hard want dan eindigt u in die grote bloembak.  Wilt u twee banen met Kruisingen in Hoogvliet?  Dan moet u er van uit gaan dat dit soort dingen ook in Hoogvliet kunnen gaan gebeuren. En dat is nu precies waarom Nieuw Hoogvliet daar in Hoogvliet dus op tegen is. Wij willen gewoon een veilig Hoogvliet, ook in het verkeer. Als het daardoor iets langer duurt voordat je Hoogvliet uit bent dan is dat jammer, maar ik sta zelf zelden stil in die rij auto's en  ik ben ook nog nooit te laat op mijn werk verschenen.  

===================================================

laatste nieuws :   11 januari 2011

Voor het doodrijden van een meisje in Spijkenisse is tegen een 29-jarige automobilist uit Hoogvliet een celstraf van acht maanden geŽist. Ook wil justitie dat het rijbewijs van de man drie jaar ingetrokken wordt.

====================================================

Onderwerp: reactie op Veroorzaker dodelijk ongeluk voor de rechter Jammer dat je op de site van NH niet kan reageren... Ik wilde dat op deze wijze even doen op het artikel

Veroorzaker dodelijk ongeluk voor de rechter wat er moeten mij een paar dingen van het hart.

Ten eerste:

De Groene Kruisweg IS een 80 km/pu weg. Alleen binnen een gebied van pakbeet 100meter van stoplichten is de snelheid max 50. Jammer dat een hoop mensen dat niet weten, want je zult je de kost geven hoeveel tussen Hoogvliet en Charlois zitten te sukkelen met 50km constant.

Ten tweede is het argument van de schrijver mbt de rotondes in Hoogvliet en de eenbaansweg niet relevant aan het verkeersongeluk bij Arcaplex.

Zoals de schrijver zelf al aangeeft is het stuk Groene Kruisweg in Spijkenisse GEEN bebouwde kom. De aveling in Hoogvliet daarentegen is -nog afgezien dat het een compleet ander soort weg is (de GKweg is een provinciale weg ende Aveling een straat)- BINNEN bebouwde kom. Het argument slaat dus nergens op... je gaat ook de Lijster (woonerf) niet vergelijken met de A10...

Ik weet niet wie de schrijver was van dit stuk, ik heb geen moeite met mensen die hun mening geven. Maar de argumentatie is kompleet misplaatst... Dat werkt niet bij een normale gezonde discussie...

Sorry, moest het effe kwijt.

 

 

...Terug