Nieuwsarchief
Riagg voelt zich bestolen door Rotterdam
13 January 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Riagg Rijnmond stapt naar de rechter omdat de gemeente Rotterdam in 2009 de instelling voor geestelijke gezondheidszorg onterecht een subsidie van 300.000 euro zou hebben onthouden.  

Rotterdam trok de subsidie voor het bestrijden van huiselijk geweld in omdat de instelling voor de geestelijke gezondheidszorg bleef weigeren de meldcode huiselijk geweld te ondertekenen. De instelling gebruikte de subsidie in eerdere jaren onder meer voor trainingen van medewerkers en maakte bezwaar tegen het intrekken van de subsidie.

En zo hoort het. Iedere instelling moet laten zien wat hij met zijn subsidies doet. Als een instelling dit niet aan kan tonen, of heel andere dingen doet met de subsidie als waar die subsidie voor bedoeld is, dan krijgt zo'n instelling die niet meer.

Het Riagg is altijd al een instelling geweest die precies doet waar hij zelf zin in heeft, maar altijd voor geld van anderen afhankelijk is. Personeel naar Marokko sturen om daar de mensen te helpen ligt nog vers in het geheugen en hoe dom kan je zijn om te denken dat het publiek de uitleg nog voor waar aan neemt ook.  Als je je hand op moet houden moet je aan voorwaarden voldoen, dat moet iedereen en vooral in deze tijd van bezuinigingen.. Misschien is dit nu ook eens precies een moment om het Riagg nu eens precies te laten doen wat de maatschappij van het Riagg verwacht, want dit laat nog al eens te wensen over.

Ieder politieman in Rotterdam kan daar over mee praten. De politie heeft ooit eens het voorstel gedaan om gezamenlijk iets te ondernemen, op het gebied van al die mensen met een geestelijk probleem die in een politiecel terechtkomen en daar eigenlijk niet horen. Wie wilde daar (vooral financieel) niet aan mee doen? Juist.....! Laat de politie dat maar opknappen, ook al zijn die daar niet voor opgeleid of voor ingericht.

 

...Terug