Nieuwsarchief
digitale raadsvergadering
21 January 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Zoals u weet is de deelraad in Hoogvliet razendsnel een inhaalslag aan het maken met het digitaliseren van de alles wat met de raad te maken heeft.  Dat betekend voor de raadsleden en de griffie dat zij zich in een korte tijd moeten aanpassen aan dit tijdperk. Zo hebben een aantal van ons sinds kort de beschikking over Ipads waarop alle stukken voor de raad komen te staan. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde en daarvoor is het een en ander nodig aan randvoorwaarden en apparatuur. Dat betekend ook dat je heel veel met dat ding op schoot zit om te leren hoe alles werkt, want dat valt nog lang niet mee om snel de juiste pagina's te vinden bijvoorbeeld. Afgelopen donderdag hebben wij een uitleg gekregen over hoe alles behoort te werken en sinds woensdag staat er in de raadszaal dan ook een apparaat waarmee er verbinding gemaakt kan worden met het internet. Dit geheel maakt deel uit van het projekt anders vergaderen, waardoor Hoogvlieters meer te zien krijgen van wat wij nu eigenlijk aan het doen zijn. De eerste stukken zijn dus binnen gekomen op dit apparaat en voordat je er erg in hebt ben je zo een paar uur bezig om uit te vinden hoe je er het beste mee om kan gaan. Dat zal in de toekomst een hoop bomen sparen want u wilt niet weten hoe dik de stapels papieren zijn die regelmatig op de deurmat ploffen.

Ik hoop dat die computertjes met vergaderen net zo makkelijk zijn en dat je net zo snel de dingen kan vinden zoals anders, want je moet er niet aan denken dat die dingen niet gebruikt gaan worden. Dat zou wel zonde van het geld zijn.

Verder staat er bijvoorbeeld nog op de agenda van "anders vergaderen" het aanpassen van de raadszaal  zodat de publieke tribune alles beter kan volgen en het verbeteren van de mogelijkheid tot inspreken voor de vergadering.

Aanstaande vergadering neemt Ferdie Buitenman de plaats in van Kees van Pelt. Ferdie is een oudgediende en zat in de vorige periode ook in de raad voor de IBP. Ik weet zeker dat de raad blij is met de komst van de heer Buitenman. Verder staat er op de agenda het bestuursakkoord, het Cultuurhuis, het Bonairepark en de Villa de Notenkraker en de Doorstroom.

Afgelopen woensdag werd er weer eens ouderwets opgetreden door de politie in het Metrostation Hoogvliet. Ik zag dat er aan een aantal vaste "rondhangers" bekeuringen werden uitgedeeld toen ik van mijn werk kwam. Een van die vaste rondhangers was het daar niet mee eens en griste snel zijn legitimatie bewijs uit de handen van die agenten, waarna hij hard wegrende. Iets te hard, want toen hij het heuveltje van de dijk af rende, nam zijn snelheid dusdanig toe dat zijn benen het niet meer bij konden houden. Helaas voor hem landde hij iets harder dan hij zelf graag had gewild op zijn gezicht op straat en landden even later die twee politieagenten boven op hem.  Ik wilde toch even de complimenten uit delen aan die agenten. Zo te zien, zaten zij nog op de politieopleiding, maar zij traden zeer beheerst maar snel op en lieten zich niet van de wijs brengen door het vervelende gedrag van sommigen van deze jongens. Bedankt mannen.

En, sorry jongens, jullie zullen je best wel vervelen, maar je hebt daar helemaal niets te zoeken als je niet met de bus of de metro mee hoeft.

prettig weekend.

 

...Terug