Nieuwsarchief
ongeluk in Tussenwater
24 January 2011 - Ingezonden stuk [jan koopmans]

Loop ik gisteren vrolijk een extra wijk (Nieuwe Wetering)...terwijl ik de post in nr. 170 stopt, draai ik me om, zakt de vloer compleet in! Nu staat Tussenwater al vanaf het begin bekend om zijn verzakkingen (te korte heipalen en het niet laten klinken van de grond). Tussenwater zinkt elk jaar wel een keer een paar centimeter. Hoe dan ook, ik zak met mijn voet door een stoeptegel, tot aan mijn kruis zat ik in de grond. Mijn andere been stond nog op de stoep en terwijl ik met mijn weggezakte been probeer te draaien zakken er nog een stuk of 3/4 stoeptegels het niets in. Ik kon er niet zelf uitkomen en gelukkig was er een man bezig aan zijn auto die net zo hard schrok als ik en in 1e instantie  bleef staan kijken. Hij trok me uit de moerassige grond van waar eens de koeien graasden. Mijn poot deed flink zeer maar heb mijn extra wijk afgelopen/gefietst.

In het volgende deel van de Nieuwe Wetering trof ik een politiewagentje aan, ik vertelde wat er was gebeurd en behoorlijk over mijn toeren maakte ik ook mijn eigen wijk nog ff af. S'nachts kreeg ik koorts en deed mijn poot heel erg zeer, niet geslapen en s'morgens Jan (mijn team-coach) gebeld. TNT is verzekerd voor zulke zaken en hij vond het een behoorlijk ernstig geval, schofterig noemde hij het zelfs. TNT neemt het hoog op en gaat stappen ondernemen en de gemeente aansprakelijk stellen. Waarschijnlijk heeft de politie gelijk de gemeente gewaarschuwd, want toen ik nog dezelfde avond terug ben gegaan met Piet om foto's te  maken van het gat, was het al keurig gemaakt. Nooit geweten dat de gemeente zo snel kon zijn! Ik krijg morgen papieren thuis van TNT met waar ik evt. ontstane schade op kan geven en mogelijk wordt het een ''zaak''. Ik ben er gelukkig nog goed van af gekomen, het is alleen maar zwaar gekneusd, de knie als wel mijn scheenbeen. Wat als er een kind door de grond was geraakt? Ik denk er hard over om mijn verhaal aan de krant te gaan schrijven, dit kan toch niet? Ik ben mollig, maar geen twintigtonner. Het gat was meer dan een meter, daar ik er tot mijn kruis in zat. Voorlopig moet ik de komende week rust houden met mijn voorpoot en moet ik alleen een beetje bengelen. Heb inmiddels een paar torpedo's in de bips geschoten en dan gaat het wel een beetje. Ik moet wel in de gaten houden of er geen vocht in mijn knie kom want  dat kan duiden op een slijmbeursontsteking.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TNT gaat kijken op wie zij de schade gaan verhalen, want, mevrouw is dit in werktijd overkomen en soms is dit een geluk bij een ongeluk, want over het algemeen hebben dit soort bedrijven wel juristen in dienst en hoef je daar zelf niet achter aan. Ik zou wel, als ik mevrouw was, aangeven dat zij persoonlijk ook schade heeft, want dan kan dit meteen mee genomen worden in het schade verhaal. TNT gaat anders alleen achter haar eigen schade aan zoals salaris kosten en dergelijke. Maar wat nu? Ik ben erg benieuwd. In eerst instantie dacht ik, dat dit geen achterstallig onderhoud was, zodat de kans op schade vergoeding gering zal zijn. Ik denk echter, dat het wel enigszins gecompliceerder ligt, want deze wijk kamp al veel langer met allerlei verzakkingen. En hoe komt dat dan? Ik heb daar nooit last van gehad in de vijfentwintig jaar dat ik in Hoogvliet woon. Ergens is er dus een fout gemaakt en uiteindelijk zal daar iemand voor op moeten draaien. Het is wachten op een moment dat er iemand nog zwaarder gewond raakt.

jan koopmans

(De foto is overigens niet gemaakt in Hoogvliet)

...Terug