Nieuwsarchief
cultuurhuis en andere zaken (update)
31 January 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Zo en dan zit er weer een vergadering op, zal ik maar zeggen.  Om 1 uur was ik thuis na een tumultueuze vergadering. De avond begon met het inspreken van de voorzitter van de bewonersvereniging van Nieuw Engeland. Het bleek dat er een restwarmte leiding dwars door het Bonairepark zal worden aangelegd. Later bleek dat het vorige dagelijks bestuur hier van wist en nu vanuit de raad daar schande van sprak. Het blijft vreemd dat dit ding nu juist aan de Hoogvlietse kant van de weg moet lopen terwijl er aan de andere kant nog veel ruimte is.

Wij hebben de heer Buitenman mogen verwelkomen die de fractie van de IBP komt versterken. De IBP mag voor de volgende vergadering aan geven welke stukken zij nu allemaal op de agenda wil want, met die van de vorige vergadering er bij moet dit alleen al een vergadering van een uur of acht worden. Ik ben dan vermoedelijk niet aanwezig, want het gaat al lang niet meer over Hoogvliet, maar hoe zit ik het dagelijks bestuur het beste dwars. Dat bleek ook vanavond weer met de discussie over het Cultuurhuis. Er wordt met cijfertjes gegoocheld en dat gebeurde ook al toen de IBP nog in het bestuur zat. Onze vorige voorzitter heeft toen overal het stadcentrum gepromoot en daar maakte het cultuurhuis deel van uit evenals de parkeergarage.  Dus, het hele pakket, en misschien moet daar de discussie dus over gaan, het stadshart. De parkeergarage is straks klaar. Daar gaan wij voor betalen,maar wij hadden gelukkig uitstel tot 1012. Ja, die is lekker want dan is hij net klaar. De huizen? Die waren bedoeld voor jongeren. Hoezo risico, want men kon ze aan de straatstenen niet kwijt.  Gelukkig werden ze verkocht aan een organisatie die er vijfenvijftig plus woning van wil maken. Dus, alles in kannen en kruiken? Nee, want wij gaan nu discussiėren over het cultuurhuis waar iedereen voor was. Hebben wij dat ook gedaan over die andere projecten? Volgens mij niet. Wij zijn nu te ver in de ontwikkeling en eigenlijk kunnen wij niet meer terug. De IBP is ook voor het cultuurhuis, maar tegen de financiering? Dan hadden zij dat vorige bestuurperiode, waar zij de dienst uit maakten, helemaal op kunnen  lossen, maar dat is blijven liggen evenals de MFA's .

als laatste nog even een heel oud bericht uit het algemeen dagblad:

 

Financiering cultureel centrum klopt niet

HOOGVLIET - De financiering van het nieuwe culturele centrum dat binnenkort wordt geopend in gebouw De Zevensprong aan de Mosoelstraat is nog lang niet rond.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet blijkt zich te hebben misrekend. Voor volgend jaar had het bestuur circa 80.000 euro uitgetrokken voor het nieuwe Locaal Cultureel Centrum (LCC), maar dat geld blijkt er niet allemaal te zijn. Het bestuur ging er vanuit dat de zogenoemde cultuurscout, die het centrum mede namens de stad Rotterdam helpt opzetten, alleen nog dit jaar voor Hoogvliet zou werken. Scout Carolien Ruigrok blijkt echter nog tot april 2007 in de deelgemeente actief, waardoor het bestuur met een fiks gat (16.500 euro) in de begroting voor het LCC zit. Verantwoordelijk portefeuillehouder Marianne van der Ham (CDA) werd recent tijdens een deelraadsvergadering door de Initiatiefgroep Boomgaardshoek en Platen (IBP) op deze fout gewezen. Na een lange schorsing gaf Van der Ham, met een duidelijk uitgesproken 'sorry', toe dat een storende rekenfout in de LCC-begroting was geslopen. Zij zegde namens het dagelijks bestuur toe op korte termijn met een aangepaste begroting te komen. De deelraad accepteerde haar excuus.

oftewel, ik snap dat het CDA zich zorgen maakt, maar, het cultureel centrum draait ook al lang met succes.

...Terug