Nieuwsarchief
spookcentrum
03 February 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Elektronica zaak It's weg, de  Lampenzaak boven Roobol weg, de winkel tegenover Roobol leeg, de Sportartikelen winkel daar weer tegenover ook weg en twee winkels boven de Albert Heijn weg. Ik ben benieuwd hoe Hoogvliet het nieuwe Stadscentrum straks in wil gaan vullen. Hebben wij niet te veel hooi op onze vork genomen? Als het dan ook nog verkeerd afloopt met het cultuurhuis dan hebben wij een "spookcentrum"  in plaats van het "levendig stadshart" waar het vorige DB, inclusief een gedeelte van de raad zo reikhalzend naar uitkeek. Had een kleine deelgemeente niet verder vooruit moeten kijken dan? Dat is moeilijk in te schatten natuurlijk. Het ziet er bij de eerste plannen allemaal heel mooi uit. Een tegenvaller als een parkeergarage waar je voor moet betalen, neem je dan voor lief, ondanks dat je in je achterhoofd ergens wel weet, dat dit nu juist de sterke kant van het Hoogvlietse winkelcentrum is, het gratis parkeren. Dan worden er woningen gebouwd die niet verkocht worden, omdat ze te duur zijn voor jongeren.

Het zou zomaar kunnen dat straks het cultuurhuis nog de enige plek is in het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum waar nog publiek naartoe getrokken gaat worden. De bibliotheek en het stadskantoor gaan daar gelukkig nog voor zorgen als het er nog van komt tenminste. Het zou ook zomaar kunnen dat juist daarom er misschien nog bedrijven zijn die daar een winkel willen vestigen omdat er nog loop is op dit cultuurhuis.

Ik ben persoonlijk altijd tegen de hele gang van zaken geweest, maar heb mij ook om laten praten omdat ik veel vertrouwen had in de mensen om mij heen. Ja, iedereen maakt fouten. Dat kan je dom noemen, maar als je nieuw bent in de politiek ben je nogal afhankelijk van wat anderen tegen je zeggen, want die hebben meestal veel meer ervaring. Het is dus kiezen nu, moet je het niet doen en dus ook leeg laten staan? Want dat is de consequentie. Het gebouw komt er, want dat zit al in het plan, wij gaan er ook voor betalen. Ik dacht iets meer dan een ton, maar als het helemaal uitgerekend is zal het wel meer zijn. Dat betalen zit hem in de ontwikkelkosten en dergelijke. Als wij dus het cultuurhuis niet nemen, dan hebben wij een leeg stadscentrum, waar wel woningen boven zitten met, over het algemeen, de wat oudere inwoners van Hoogvliet en een lege parkeergarage, want er hoeft daar helemaal niemand te zijn. Weet u het nog? Ik denk dat dit cultuurhuis er dan maar moet komen. En ik heb persoonlijk ook wel eens een elegantere manier van financieren gezien, maar als je niets wil betalen krijg je ook niets. Als je dus tegen de financiering bent van het cultuurhuis dan heb je al die jaren niet op zitten letten terwijl je zelf de plannen hebt mede ontwikkeld. Waar is dan nog je geloofwaardigheid zal ik maar zeggen IBP? Ook CDA heeft in het vorige bestuur gezeten. Ik heb van beide partijen nog geen enkel plan gehoord hoe het dan wel zou moeten en dat had er vorig jaar al lang moeten liggen. Dus kunnen wij allemaal heeeeeeel erg tegen zijn maar dat is gewoon toneelspel, want de tegenstanders hebben zelf mee gedaan aan de ontwikkeling.....

...Terug