Nieuwsarchief
Convenant ouderbetrokkenheid en de buurt bestuurt.
11 February 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Gezin en portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld van de deelgemeente Hoogvliet ondertekenden onlangs met de directeuren van de voortgezet onderwijsinstellingen Accent Praktijkonderwijs, Penta College en Einstein Lyceum, in Hoogvliet een convenant om ouderbetrokkenheid te bevorderen. Hoogvliet is hiermee de eerste deelgemeente waar de schooloudercontracten in het gehele voortgezet onderwijs worden ingevoerd.
In de schooloudercontracten worden wederzijdse verwachtingen, rechten en plichten van school en ouders vastgelegd. Alle betrokken partijen bij het convenant vinden samenwerking en afstemming tussen school en ouders essentieel voor het verbeteren van leerprestaties. Ouders zijn betrokken bij de onderwijsresultaten van hun kinderen en scholen investeren in de relatie met de ouders. Zo ontstaat een stevig educatief partnerschap.


Mede door mijn werk ben ik nogal eens sceptisch en dat is soms vervelend, vooral voor anderen. Het probleem is natuurlijk, dat ik altijd met de uitwassen en probleemgevallen in de maatschappij te maken krijg. Dat is wat mij betreft dan ook meteen de vraag. Wat doen wij nou met de mensen die er gewoon maling aan hebben? Ik heb namelijk het vermoeden dat dit project daarop geschreven is. De probleemgevallen, maar gaan wij die ook bereiken? Persoonlijk denk ik dat dit niet zal lukken bij die gevallen. Wij hebben er wel weer een project bij die zich ook weer over de jeugd gaat buigen en ik weet niet of dat handig is. Aan de andere kant moet je natuurlijk ook niet alles focussen op de jongeren waar het niet goed mee gaat en wat dat betreft is het natuurlijk een prima iniatief.

Verder hoorde ik dat de IBP zich zorgen maakt om de bereikbaarheid.? Nou ik kan u vertellen dat elke partij inclusief het dagelijks bestuur  en alle inwoners van Hoogvliet zich zorgen maken om de bereikbaarheid. Als u onze website wel eens leest, dan weet u dat wij regelmatig aandacht aan dit onderwerp schenken. Iedere Hoogvlieter maakt zich daar zorgen over en dat is echt niet het exclusieve recht van deze partij. Ik ben benieuwd of er nog acties volgens, zoals, toen Nieuw Hoogvliet nog deel uitmaakte van die partij.  Ik had meteen ook wel de voorstellen van deze partij willen horen. Ik denk dat er niet zo heel veel meer komen want die zijn allemaal al eens voorgesteld en er is er geen enkele uitgevoerd toen wij het DB daar om vroegen, toen dit nog in meerderheid bestond uit IBP ers.. Dus leuk geprobeerd maar uitermate treurig. Je kan het natuurlijk nu wel zeggen want de DB er die daar toen over ging heeft de raad ondertussen verlaten. Die man kan je dus niets meer vragen. Afijn als je dan niets constructiefs kan verzinnen kom je in ieder geval af en toe nog in de krant.  

Ik las op de website van de Botlek, dat een grote meerderheid van de Hoogvlieters het instellen van de burgerpanels een goed idee vind. Veel mensen vinden het een goed idee om mee te denken over hun veiligheid. Als je nu dan ook gaat zien dat er dingen uitgevoerd gaan worden dat is natuurlijk helemaal geweldig. Nieuw Hoogvliet kijkt uit naar de eerste resultaten bij de start van "de buurt bestuurt".

 Prettig weekend

 

...Terug