Nieuwsarchief
de raadsvergadering van donderdag
18 February 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Donderdag was er weer een raadsvergadering. U kunt tegenwoordig alles dat wordt behandeld van te voren downloaden vanaf de Deelgemeente site. Sinds kort wordt deze site goed bijgehouden en staat alles wat behandeld wordt ook op deze site. Zo bent u ook op de hoogte van wat er besproken gaat worden. U kunt ons altijd een bericht sturen via twitter als u ons iets wilt laten weten. U kunt mij vinden op twitter onder de naam janhoogvliet. Ja, je moet toch wat!  Tijdens de raadsvergadering kunt u dus vragen stellen want wij zijn ook tijdens die vergadering online. Ik zal er voor zorgen dat u voor elke vergadering via een link vanaf onze site de stukken kan downloaden.

Kan ik u nog iets nieuws melden over de vergadering? Eigenlijk niet echt veel. Er was een agenda maar die werd meteen al weer in gehaald door een aantal besluiten die moesten worden genomen in verband met het MFA, het Cultuurhuis en de Campus. Ik zal u niet vervelen met allerlei cijfertjes en bedragen want de besluiten zijn al lang genomen en als die trein eenmaal rolt dan kan je hem niet meer stoppen. Ja, het kan wel, maar dan heb je niets en moet je toch betalen.

Helaas geen discussie over de bommen die nog op allerlei plekken in de grond zitten en waar een aantal mensen zich plotseling zeer druk om maken. Die dingen liggen al sinds de oorlog daar en die raadsleden die zelf al sinds die oorlog in de raad zitten hebben ze zelf misschien wel zien vallen. Dus waar komt nu ineens die vraag vandaan zou je zeggen?  

Het CDA was er deze keer met een motie waar in voor de zoveelste keer een bedrag voor het cultuurhuis aan de kaak werd gesteld. De andere raadsleden hadden geen zin om deze discussie, die al lang in gehaald was door de tijd opnieuw te starten dus die werd niet aan genomen. Een motie van de PVDA om de maquette uit het informatiecentrum te bewaren werd niet aangenomen, hoewel ik wel voor gestemd heb. Ik vond de motie eigenlijk wel overbodig omdat ik weet dat men het ding best wil bewaren, maar snap de bedoeling.  Een aantal raadsleden hadden toen  de raadszaal al verlaten gezien het tijdstip, dat weer dreigde uit te lopen. Een debat zat er dus niet meer in.  

Ik ben in ieder geval niet veel wijzer geworden donderdag avond. De presentaties over de Campus en het MFA Oudeland waren interessant. Hoewel ik dacht dat ik aan de presentatie merkte dat er geen wedstrijden gespeeld konden worden in de sporthal bij het MFA Oudeland bleek ik dat verkeerd gezien te hebben. In deze sportzaal kunnen korfbal wedstrijden en volleybalwedstrijden gespeeld worden. Kennelijk heeft handbal een grotere ruimte nodig.

prettig weekend.

Terwijl ik dit stukje zit te tikken, hoor ik op het journaal dat de politie een uur langer op straat kan blijven, omdat het administratief werk door ondersteunend personeel kan worden gedaan. Die is grappig! Dat ondersteunend personeel is men in Rotterdam nu juist aan het wegwerken, omdat anders op de politiemensen op straat gekort moet worden. Snap ik het nog, nee dus, maar onze minister snapt er helemaal niets van. Ik moest er wel even om lachen. allemachtig zeg, wat een dombo......

 

 

...Terug