Nieuwsarchief
Hennepkwekerij Hoogvliet opgerold
24 February 2011 - In de media [jan koopmans]

In een woning aan de Kaardebolstraat in Hoogvliet is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 125 planten aangetroffen. De kwekerij werd aangetroffen bij een een gezamenlijke controle van Politie, Gemeente Rotterdam, Eneco en Woonbron van panden die mogelijk een kwekerij herbergen.

De bewoner van het pand is in zijn woning aangehouden en verhoord. Hij accepteerde een schikking van 1250 euro. Er was nog niet eerder geoogst. Er was sprake van stroomdiefstal. Eneco doet daarvan aangifte en zal ook overige kosten op de bewoner verhalen. Ook draait de bewoner op voor de ontruimingskosten van de kwekerij. Daarnaast raakt hij zijn woning kwijt.

Aan de Wijnruitstraat werd een inmiddels niet meer in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Ook hier doet Eneco aangifte van stroomdiefstal en de ook deze bewoner wordt zijn woning uitgezet. 

Natuurlijk zijn er veel meer van die dingen.  Weet u ook een kwekerij? Meld dit dan bijvoorbeeld bij: http://www.meldmisdaadanoniem.nl/  U kunt het natuurlijk ook bij uw buurtagent melden. Waarom zou u dat doen? Wel, deze kwekerijen gebruiken heel erg veel stroom en om de winst niet helemaal aan stroom uit te geven, wordt de stroom meestal gepikt. Via amateuristische omleidingen loopt de stroom dan niet meer via de stoppenkast. Dat betekend wel dat er bij kortsluiting vaak brand uit breekt. Dat wilt u echt niet in uw buurt. Meld dit dus en denkt niet, ach, waarom zou ik verader spelen? Het gaat gewoon om uw eigen spullen en daar heeft die kweker echt maling aan. Bij schade kunt u naar uw geld fluiten want dan is die kweker al lang verdwenen.
  

...Terug