Nieuwsarchief
prettig weekend
25 February 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Als ik deze tekst dit weekend nog op de website krijg, dan moet ik daar eerst voor naar de deelgemeente of mijn andere baas want thuis zit ik al twee dagen zonder aansluiting. Geen TV, geen internet, en geen radio. Dan pas merk je dat je best zonder kan, maar dat het voor het raadswerk erg vervelend is. Wij zijn in hoog tempo aan het digitaliseren, maar daar zitten soms nadelen aan blijkt wel. Maandag hebben wij een presidium vergadering, waar de agenda voor de aanstaande raadsvergadering in wordt besproken. Gelukkig had ik de agenda voor die bijeenkomst al op de computer staan dus die kan ik mooi gaan gebruiken. Geen twitter dus en even niets op de website. Ik kan helaas ook uw email niet beantwoorden, want dat kan ik alleen op mijn prive computer.  Ondertussen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen hoe het verder moet als er geen deelgemeenten meer zijn. Ik hoop dat ik u eind maart of begin april op de hoogte kan brengen van onze vorderingen. Niets is nog zeker en het laatste wat ik wil is iedereen in Hoogvliet op het verkeerde been zetten.

Ik las van de week dat er weer een talentenjacht is geweest in Hoogvliet en dat daar deze keer een hardrockband met de prijs naar huis is gegaan. Dit doet mij veel plezier moet ik zeggen. Niet dat het een hardrockband was, want ik hou helemaal niet van die muziek, maar wel dat er veel meer talent in Hoogvliet is dan alleen rappers. Voordat ik verder ga, ik heb overigens niets tegen deze vorm van muziek. Ik hoor het bij mij thuis ook heel vaak en soms zit er best wel eens wat tussen waarvan ik denk "dat is best wel aardig!".  Maar, het is wel precies waarom wij altijd onze vraagtekens hadden bij het briljantjes project.  Dat was dus veel te eenzijdig en om dat te compenseren werden er steeds meer dingen bij gehaald die helemaal niets met muziek te maken hadden. Een tijdje terug las ik iets over een band die op getreden had bij een van onze sportclubs en meer plezier kan je mij niet doen. Hier zijn vier vliegen in een klap. Niet meer een één tweetje tussen de deelgemeente en wat jongeren die daar nog geld voor krijgen ook. Nee, een sport club die jongeren de gelegenheid geven om op te treden en een school voor middelbaar onderwijs die een podium aanbied. Mooier kan het niet en dat is een voorbeeld van integratie en samenwerking tussen deze instellingen.  Zo blijkt dus ook dat jongeren het op dat gebied ook wel zelf kunnen.

Vind u onze vergaderingen wel eens saai? In Nijmegen hebben ze daar iets op gevonden. Een naaktloper heeft woensdagavond opschudding veroorzaakt tijdens een vergadering van de Nijmeegse gemeenteraad. De streaker trok plots al zijn kleren uit en ging poedelnaakt midden in de raadszaal staan. De raad vergaderde woensdagavond onder meer over het schrappen van subsidiebanen, waarover in Nijmegen al enkele maanden veel te doen is. Burgemeester Thom de Graaf verzocht de man tevergeefs weg te gaan. Zo kan het dus ook.

Ik hoop dat ik vandaag nog iets kan doen aan de website zodat u weer op de hoogte bent van onze dagelijkse bezigheden.

 

 

Prettig weekend.

 

 

...Terug