Nieuwsarchief
kindvriendelijke routes hoogvliet
02 March 2011 - In de media []

Hoogvliet Noord heeft sinds kort een aantal kindvriendelijke routes. De routes zijn aangelegd om kinderen de mogelijkheid te bieden om zelfstandig en veilig door de wijk te bewegen, langs alle basisscholen en speelpekken. Om kinderen en ouders kennis te laten maken met de route wordt op 5 maart door de deelgemeente Hoogvliet in samenwerking met Shell, een speurtocht georganiseerd. De speurtocht start vanaf speeltuin Bonaire aan de Constanzastraat.

De speels opgezette tocht leidt de kinderen langs alle kinderspeelplaatsen en scholen die op de route liggen. De route is gemakkelijk te herkennen aan de zogenaamde `Blokkies', vrolijk gekleurde stoeptegels. De opdracht is om alle 22 dieren die uit dierentuin `'Fantasia'' die zijn gaan spelen op de speelplekken en die nog niet zijn teruggekomen, op te sporen. De kinderen krijgen een keycord met routekaartjes mee.

De speurtocht begint om 14.00 uur en eindigt op 16.30 uur. Belangstellenden kunnen zich verzamelen om 13.30 uur bij speeltuin Bonaire. Het project Kindvriendelijke route voor Hoogvliet Noord is ontstaan uit de wens om een speelroute door dit deel van Hoogvliet te maken waar ook de schoolpleinen een onderdeel van zijn. De kindvriendelijke route is een route die het mogelijk maakt dat kinderen in hun wijk op een veilige manier van hun huis, naar school, sportveld, speeltuin, buurthuis of bijzondere kinderattractie in de wijk zoals een kinderboerderij of natuurspeeltuin de Ark moeten kunnen lopen. Dit alles gebaseerd op uitgangspunten van het beleid rond speelplaatsen en speeltuinen.
 

...Terug