Nieuwsarchief
prettig weekend
03 March 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Inwoners van Rotterdam en omliggende gemeenten zien hun buurt snel achteruitgaan. Van alle Nederlanders zijn Rijnmonders het meest negatief over de achteruitgang in hun wijk, Dit blijkt uit het jaarlijkse veiligheidsonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag.

Met een rapportcijfer 7,1 - nog altijd ruim voldoende - scoort de eigen woonbuurt in de Rijnmond het laagst in heel het land. Nederlanders waarderen hun straat gemiddeld met een 7,5. De veiligheid in de eigen wijk wordt in de Rijnmond met een 6,6 beoordeeld, samen met de regio Amsterdam de laagste score. De gemiddelde buurt in Nederland krijgt op dit punt een 7.

De top drie van ergernissen van bewoners in de Rijnmond bestaat achtereenvolgens uit hondenpoep, rommel op straat en vernielingen. Van alle Nederlanders ergeren Rotterdammers zich het meest aan verkeersoverlast.  Zo krijgen wij binnenkort ook weer de plaatselijke versie, de leefbaarheidsmonitor.  De leefbaarheidsmonitor wordt door de deelgemeente en woningbouwco÷peraties gebruikt om te kijken hoe de inwoners van Hoogvliet denken over de omgeving waar zij in wonen. Als ik even naar mij zelf kijk, vind ik wel dat Hoogvliet er qua omgeving flink op vooruit is gegaan. Maar dat is een persoonlijke mening. Er zijn ook hier in Hoogvliet nog genoeg ergernissen waar wij nog dagelijks mee geconfronteerd worden.

Ik vind ook dat je die monitor vooral moet gebruiken waar hij voor is. Wat je volgens mij niet moet doen is tijdens bewoners bijeenkomsten uit gaan leggen hoe het toch steeds weer komt dat die cijfers hier veel hoger liggen  dan mensen zich voor kunnen stellen. Dat is niet uit te leggen en mensen voelen zich niet serieus genomen. Als je het dan als deelgemeente toch uit wil leggen, vertel dan, dat een zeven in een gebied rondom het Metrostation Zalmplaat niet een goed cijfer is, maar dat dit cijfer alleen maar wordt gebruikt als meet instrument. Een cijfer dat niet hoger is dan een vier zou namelijk voor de omwonenden beter passen.  Ik zou daar ook niet graag op de metro stappen als het donker is en er staat weer een groep figuren vervelend te doen en vernielingen aan te richten. Wie zit die camera's eigenlijk te bekijken en als iemand dit al doet, waarom wordt er dan niet in gegrepen als daar iets gebeurd?  Ik weet dat er in de deelgemeente en bij de politie hard gewerkt word aan de gerichte politie inzet, dat al gedurende langere tijd op de wensenlijst van Nieuw Hoogvliet staat. Ik ben benieuwd.

Afgelopen week, hebben wij te horen gekregen dat Rotterdam mee gaat werken aan het cultuurhuis en wat daar nog meer omheen gebouwd gaat worden. Het is prettig om uit die onzekerheid te zijn want het geld is gewoon op en dan kan je dat er niet bij hebben.  

Als laatste wil ik nog even uit leggen waarom wij een website hebben. Wij hebben die ooit gemaakt, omdat wij u willen laten weten hoe wij over bepaalde onderwerpen denken. Er staan ook wel eens een persoonlijke mening van mij zelf of iemand anders in. Dat geef ik altijd aan. Ik schrijf het er altijd bij, als ik een persoonlijke mening op de website zet. Andere partijen willen dat wel eens door elkaar halen. Die laten dan overal weten wat Nieuw Hoogvliet nu wel weer niet vind. Dat ligt dan toch echt aan de persoon die mijn persoonlijke mening ombouwt, naar iets dat wij nooit als gedachtegoed hebben uit gedragen. Ik kan ook wel eens spijt hebben van dingen die ik eerder geroepen heb. Het is niet meer dan eerlijk dat ik dat ook laat weten. Daarom hebben wij dus ook een website om dit aan u, de lezers, te laten weten. Het is het makkelijkste om niets van je te laten horen, dan kan je ook geen fouten maken. Nou, fouten maken doe ik ook, maar het verschil is dat ik dat gewoon laat weten, zodat u daar ook iets van kan vinden. Is dat stom? Misschien wel, maar op een partij stemmen waarvan je niet veel van weet, is ook niet handig.

Prettig weekend

 

...Terug